dinsdag 10 maart 2020

Live update corona | Premier Conte doet heel Italië op slot

Live update corona | Premier Conte doet heel Italië op slot
Italië breidt de maatregelen tegen het nieuwe coronavirus uit naar het hele land. Dat betekent dat mensen vanaf dinsdag 10 maart alleen de straat op mogen als dat écht nodig is. Alle scholen en universiteiten in het land gaan met ingang van dinsdag tot 3 april dicht, ook gaan sportwedstrijden...
Lees verder

Provincies verzetten zich tegen biomassa
Eén van de pijlers onder het klimaatakkoord, biomassa, dreigt weg te vallen. Steeds meer provincies willen de bouw van biomassacentrales volledig of deels aan banden leggen. Dat blijkt uit een rondvraag door BNR. En dat terwijl biomassa volgens het kabinet onmisbaar is om de klimaatdoelen te halen.
Lees verder

Februari-cijfers AirFrance-KLM: wat is de impact van corona?
Luchtvaartonderneming Air France-KLM publiceert dinsdag de vervoersstatistieken van de maand februari. Dan wordt voor het eerst duidelijk wat de impact van het coronavirus is geweest. De onderneming zag zich door het virus genoodzaakt vluchten van en naar China te schrappen. Ook op andere routes...
Lees verder

'Bedrijfsleven heeft nog geen behoefte aan noodfonds'
Ondernemers en werkgevers hebben nog geen behoefte aan een noodfonds om de economische effecten van het corona-virus te dempen. Dat zeggen VNO-NCW Nederland, MKB-Nederland en werkgeversvereniging AWVN tegen BNR.
Lees verder

Brabantse horeca-ondernemers voelen effecten van corona
Brabantse horeca-ondernemers hebben last van annuleringen, minder reserveringen en een dalende bezettingsgraad. Dat zegt Koninklijke Horeca Nederland tegen BNR. 'We merken dat er onrust ontstaat en dat er meer annuleringen zijn dan normaal', zegt Tim Wijdemans, eigenaar-directeur van Bonheur Horeca...
Lees verder

Trump verweegt invoering betaald ziekteverlof
Het lijkt erop dat het corona-virus nu ook president Trump op de knieën heeft gekregen. Donald Trump overweegt namelijk om een betaald ziekteverlof in te voeren. Het is een van de maatregelen waar Trump naar kijkt om de negatieve impact te verzachten die het virus op de economie heeft.
Lees verder

'Nederlandse bouwers staan er beter voor dan EU-collega's'
Nederlandse bouwers staan er veel beter voor dan bouwers uit andere EU-landen. Dat blijkt uit onderzoek van kredietbeoordelaar Atradius. Dat is opvallend nieuws omdat de Nederlandse bouwsector juist flinke klappen gekregen heeft door de stikstof- en PFAS- crisis.
Lees verder

Koning biedt excuses aan voor Nederlands geweld
Koning Willem-Alexander heeft onverwacht excuses gemaakt voor het Nederlandse geweld bij de onafhankelijkheid van Indonesië. Hij deed dat tijdens het staatsbezoek aan het land. Daarmee kan een eeuwenlange geschiedenis deels worden afgesloten, zegt voormalig correspondent Edwin Mooibroek....
Lees verder

AEX toont licht herstel na perfecte storm
Na de enorme klappen van gisteren veerde de AEX vanochtend weer iets op. De index stond bij opening 1,6 procent hoger, op 498,5 punten. De wind is wat geluwd, maar een perfect storm laat zich niet zomaar verjagen, zegt Jaap Koelewijn, hoogleraar finance aan Nyenrode University.
Lees verder

Groot tekort aan coronatests
Veel mensen zitten thuis met griepverschijnselen, maar weten niet of het om corona gaat of niet. En dat blijft misschien wel even zo: er is een groot tekort aan tests om te bepalen of je besmet bent of niet.
Lees verder

Gegevens donorregister 1998 tot 2010 mogelijk gelekt
Tussen 1998 en 2010 zijn mogelijk enorme hoeveelheden aan data uit het donorregister gelekt. Meer informatie volgt.
Lees verder

Kan KLM de corona-klap opvangen?
KLM heeft een stevige klap gekregen van het coronavirus, vertelde KLM-baas Pieter Elbers in BNR Zakendoen. Luchtvaartdeskundige Yteke de Jong van De Telegraaf houdt haar hart vast.
Lees verder