donderdag 26 maart 2020

Inspectie: kijk uit voor nep-coronamiddeltjes

Inspectie: kijk uit voor nep-coronamiddeltjes
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd waarschuwt voor online reclames voor middeltjes en niet-geregistreerde medicijnen tegen het coronavirus. Er zijn nog geen medicijnen en vaccins zijn tegen het virus.
Lees verder

Longfonds wil nieuw type patiënt in kaart brengen
Het Longfonds bereidt zich voor op een nieuwe groep patiënten door het coronavirus. Hoewel de piek van het aantal besmettingen nog moet komen, is nu al duidelijk dat een deel van de corona-patiënten blijvende longschade aan het virus overhoudt, laat het fonds weten.
Lees verder

Bloedbank verzamelt bloed genezen corona-patiënten
De Nederlandse bloedbanken van Sanquin gaan bloedplasma van genezen corona-patiënten inzamelen. Onderzoek van dat bloed moet uitwijzen of de afweerstoffen in het plasma van genezen corona-patiënten kunnen helpen bij het verminderen van symptomen bij nog zieke personen.
Lees verder

In ieder geval tot zomer deel maatregelen intact
We zullen in ieder geval nog tot de zomer met verschillende corona-maatregelen te maken hebben in Nederland. Dat zegt de directeur van het RIVM Jaap van Dissel tegen politiek verslaggever Laurens Boven.
Lees verder

'Pleidooi voor corona-bonds EU maakt weinig kans'
Een plan van negen EU-landen om te komen met speciale 'corona-bonds' lijkt niet erg kansrijk. Tijdens een conference call van Europese ministers van Financiën kwam het idee voorbij, maar er is niet echt over gesproken, zegt Europa-verslaggever Jesse Pinster. 'Rutte en Merkel zouden het ook niet...
Lees verder

D66 wil snellere betaling MKB'ers door overheden
Zolang de coronacrisis duurt moeten overheden, zoals gemeenten en provincies, meer vaart maken met het betalen van rekeningen aan MKB'ers. Wettelijk gezien hebben ze daarvoor 30 dagen de tijd, maar dat moet nu tijdelijk 15 dagen worden, vindt D66.
Lees verder

'Mét financiering hadden we nu virusremmer kunnen hebben'
Het wegvallen van financiering voor virusonderzoek heeft ervoor gezorgd dat er nu geen virusremmer bestaat om het coronavirus te bestrijden. Dat zegt Eric Snijder, hoogleraar moleculaire virologie aan de Universiteit Leiden, in BNR's Big Five. Volgens hem was er een 'goede kans' op een werkend...
Lees verder

Kamer steunt noodpakket Hoekstra
De voltallige Tweede Kamer steunt het noodmaatregelenpakket van minister Hoekstra van Financiën. Dat bleek tijdens het debat waarin Hoekstra zijn aanpak verdedigde.
Lees verder

'Meer doden door economische schade dan door virus is niet te zeggen'
Het is onmogelijk om vast te stellen of de economische schade als gevolg van de coronamaatregelen meer doden veroorzaakt dan het virus zelf. Dat zegt Marcel Canoy, zorgeconoom van de Erasmus Universiteit in Rotterdam op BNR. In conservatieve kringen gaat die theorie wel steeds vaker rond.
Lees verder

Referendum over langer aanblijven Poetin uitgesteld
Het referendum in Rusland over het langer mogen aanblijven van Vladimir Poetin als president is uitgesteld. Het is een van de maatregelen die worden genomen in de strijd tegen het coronavirus.
Lees verder

RAI en Ahoy in gesprek over noodopvang patiënten coronacrisis
Congrescentrum RAI Amsterdam en evenementenhal Ahoy in Rotterdam inventariseren of en hoe zij dienst kunnen doen als noodopvang voor patiënten tijdens de coronacrisis. Dat bevestigen RAI en Ahoy aan BNR.
Lees verder

Techbedrijven direct in problemen door corona-crisis
Weinig buffers en geen geld voor huur. De corona-crisis raakt tech startups hard. En dat kan ook gevolgen hebben voor de samenleving. Want die profiteert van hun uitvindingen. Vastgoedadviseur Savills adviseert de bedrijven om goed voorbereid het gesprek aan te gaan met de verhuurde. 'Uiteindelijk...
Lees verder