maandag 30 maart 2020

Grote run op bijstandsregeling zzp'ers

Grote run op bijstandsregeling zzp'ers
Vandaag gaan de meeste loketten voor de speciaal voor zzp'ers optuigde bijstandsregeling officieel open, maar de gemeenten werden de afgelopen week al overspoeld met aanvragen voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Zelfstandig Ondernemers.
Lees verder

Trump verlengt noodmaatregelen
De noodmaatregelen tegen het nieuwe coronavirus in de VS blijven in ieder geval nog tot 30 april van kracht, liet president Trump weten. Dat is opvallend, want Trump zei eerder dat hij social distancing en andere maatregelen met Pasen wilde stopzetten.
Lees verder

Online shoppen populair, grote verschillen per sector
Nu steeds meer winkels dicht zijn, wordt er meer online geshopt. Maar de verschillen per sector zijn groot, zegt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. Alles wat met persoonlijke verzorging te maken heeft gaat soms wel vijf keer over de kop en ook de dagelijkse boodschappen zijn online...
Lees verder

Aantal faillissementen blijft nog beperkt
Ondanks de coronacrisis is het aantal uitgesproken faillissementen gedaald ten opzichte van dezelfde periode afgelopen jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel en het Centraal Insolventieregister.
Lees verder

'Brabant kan straks IC-patiënten van elders opnemen'
In het meest waarschijnlijke geval liggen er half april 2.500 corona-patiënten op de intensive care, zei Jacco Wallinga, hoofdmodelleur van het RIVM, gisteren tegen de NOS. Dat is vooral een gevolg van de langer dan verwachte duur van de IC-opname per patiënt, zegt Bart Berden, voorzitter van het...
Lees verder

'Smartphone-data kunnen ook in Nederland goed helpen'
Tot op de millimeter burgers via hun smartphone volgen, om zo het coronavirus in de kiem te smoren. Dat deden ze in een land als Singapore, met succes. Ondanks privacybezwaren zijn deze methoden prima in te passen in Nederland, meldt een rapport van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies.
Lees verder

'Problemen met mondkapjes nog lang niet voorbij'
Van de uit China geïmporteerde mondkapjes om zorgpersoneel te beschermen tegen het coronavirus bleken er 600.000 volstrekt niet veilig en daardoor waardeloos. Daar zal het niet bij blijven, vreest Boudewijn Poldermans, bestuurslid van de China Business Council.
Lees verder

'Gezondere leefstijl door thuiswerken kan leiden tot lagere zorgpremie'
Nederland werkt massaal thuis. Je zou zeggen dat de kilo's er daardoor aanvliegen: ijskast in de buurt en je hoeft de deur niet meer uit. Toch blijkt 20 procent van de Nederlanders juist gezonder te leven, blijkt uit onderzoek in opdracht van ONVZ. En dat zou op termijn wel eens tot verlaging van...
Lees verder

ASR zet ook in op fitheid eigen werknemers
We hebben van het kabinet, het RIVM, en allerlei belangenclubs gehoord, maar wat vinden de zogeheten captains of industry eigenlijk van de aanpak van corona? Jos Baeten, CEO van ASR Nederland, heeft ook aandacht voor de gezondheid en het welzijn van de eigen werknemers. 'Dit is geen sprintje dat je...
Lees verder

'Grondwaterpeil niet overal hersteld'
Het droogteseizoen staat voor de deur, maar experts hadden op nóg iets meer regen gehoopt. De achterstanden zijn op sommige plekken nog niet weggewerkt. We moeten de bodem op een ander manier gaan gebruiken, zegt bestuurslid Dirk Sierd Schoonman van Unie van Waterschappen.
Lees verder

Kuzu beticht van grensoverschrijdend gedrag
Partijleider Tunahan Kuzu van DENK moest mogelijk uit de politiek vertrekken vanwege een grensoverschrijdend incident met een voormalig medewerker van zijn partij, meldt HP/De Tijd op basis van onderzoek.
Lees verder

Bavaria doet duit in zakje voor aanvullen handgel-tekort
Bier kan het gat helpen opvullen van de schaarste die dreigt te ontstaan aan één van de meest gewilde producten tijdens de corona-crisis: desinfecterende handgel. Bavaria gaat dit product namelijk maken met bier als belangrijk ingrediënt.
Lees verder