maandag 23 maart 2020

Coronavirus: Douane schaalt werkzaamheden af

Coronavirus: Douane schaalt werkzaamheden af
De uitbraak van het coronavirus heeft wereldwijd een grote impact op burgers en bedrijven. Dat geldt ook voor het werk van de Nederlandse Douane. Daarbij staat vanzelfsprekend de gezondheid van onze medewerkers voorop. We gaan daarom onze werkzaamheden gedeeltelijk 'afschalen', waar dat mogelijk en verantwoord is. We zorgen er vanzelfsprekend voor dat de vitale werkprocessen op orde blijven. En dat de continuïteit van de douaneprocessen in relatie tot het goederenverkeer zoveel mogelijk wordt gewaarborgd.
Lees verder

Verbod op export van persoonlijke beschermingsmiddelen
De export van persoonlijke beschermingsmiddelen is voorlopig verboden. Hierover is op 15 maart EU Verordening 2020/402 gepubliceerd. Deze verordening 'tot onderwerping van de uitvoer van bepaalde producten aan de overlegging van een uitvoervergunning' gaat meteen in.
Lees verder

Uitvoeraangifte: exporteur hoeft niet in Unie gevestigd te zijn
Eerder meldden we u dat vanaf april in vak 2 van de uitvoeraangifte alleen een exporteur vermeld mocht worden die in de Unie is gevestigd. Door de coronacrisis blijft het echter toegestaan een exporteur te vermelden die niet in de Unie is gevestigd.
Lees verder