donderdag 5 maart 2020

Ban India op cryptomunten opgeheven

Ban India op cryptomunten opgeheven
In India mag weer gehandeld worden in cryptomunten. De hoogste rechtbank van het land maakte woensdag een einde aan een bijna twee jaar durend verbod van de Reserve Bank of India.
Lees verder

Kwart omzet Belgische e-commerce komt van buiten de grenzen
De omzet van de Belgische e-commerce steeg vorig jaar naar ruim 8 miljard euro, 17 procent meer dan in 2018. Meest opvallend: Belgische webshops verkopen steeds vaker aan buitenlandse shoppers. Een kwart van de omzet komt van buiten de grenzen. In 2019 steeg ook het aantal online handelaren tot meer dan 29.000.
Lees verder

Zuid Holland test slimme pakketkluizen voor gezonde leefomgeving
Busreizigers op Goeree-Overflakkee en in Spijkenisse kunnen voortaan hun postpakketjes af laten leveren en ophalen bij hun halte. De provincie Zuid Holland is samen met het bedrijf EVAnet een proef begonnen met drie wanden met pakketkluizen.
Lees verder

Ook Twitter experimenteert met Stories
Na LinkedIn krijgt ook Twitter zijn eigen Stories, genaamd Fleets. De berichten die ook video kunnen bevatten van iets meer dan twee minuten verdwijnen na 24 uur.
Lees verder

Apple Pay krijgt ondersteuning voor credit cards
Apple Pay gaat in Nederland ook credit cards ondersteunen. De betaaldienst kan dan worden gekoppeld aan een credit card naar keuze. ING, Rabo en ABN hebben de ondersteuning al toegezegd.
Lees verder

Corona: 5000 werknemers ontslagen bij reisreus OYO
OYO, het vakantieplatform dat financieel door Airbnb, SoftBank, Grab en Didi op de been wordt gehouden, zet 5000 mensen op straat. Daarmee blijven er wereldwijd nog altijd 25.000 over.
Lees verder

Newton Mail stopt voor de tweede keer
Het veelgeprezen mailprogramma Newton Mail gaat op 30 april alweer stoppen. Dat is al de tweede keer, want in september 2018 hield het bedrijf het ook al voor gezien, om toch weer terug te keren, grotendeels dankzij Android bedenker Andy Rubin die de ontwikkelaars in dienst nam.
Lees verder

Onderzoek naar voorkennis Dominique Leroy afgerond
De Belgische justitie heeft het onderzoek naar mogelijke voorkennis door Dominique Leroy, ex-CEO Proximus, bijna afgerond. Zij zal binnenkort worden verhoord, meldt De Tijd.
Lees verder

'Amazon.nl volgende week van start'
Amazon wil volgende week officieel van start gaan in Nederland. Aan diverse mediabureaus en bedrijven heeft het bedrijf laten weten in de tweede week van maart zijn virtuele deuren te willen openen. Dat meldt Entertainment Business.
Lees verder