dinsdag 24 maart 2020

Amerikaanse keten Best Buy sluit alle winkels, blijft bezorgen

Amerikaanse keten Best Buy sluit alle winkels, blijft bezorgen
De grote Amerikaanse keten Best Buy sluit al zijn bijna duizend vestigingen in verband met COVID 19, maar klanten kunnen bestellingen wel ophalen en bezorgen is ook mogelijk.
Lees verder

ABN investeert in fintech Penta
ABN AMRO Ventures participeert in de fintech Penta samen met RTP Global en HV Holtzbrinck Ventures in een serie-B financiering ter waarde van 18,5 miljoen eur. Ook Berliner Volksbank Ventures en Finleap doen mee.
Lees verder

Werkloze muzikanten willen dat Spotify gebaar maakt
Muzikanten die momenteel werkloos thuis zitten willen dat Spotify en andere streamingdiensten hun royaltytarieven fors verhogen of zelfs verdrievoudigen.
Lees verder

Supermarkten draaiden meer omzet dan in week voor kerst
Supermarkten in Nederland hebben in de tweede week van maart, het begin van de coronacrisis, 35 procent meer omgezet dan in dezelfde week een jaar eerder. De omzet in week 11, die liep van 9 tot en met 15 maart 2020, kwam hiermee hoger uit dan in de week voor kerst, zo meldt het CBS op basis van een analyse van recente transactiedata van een groot aantal supermarktketens.
Lees verder

2000 nieuwe restaurants aangemeld bij Thuisbezorgd, Scoober versneld uitgerold
Bij maaltijdbezorger Thuisbezorgd hebben zich sinds de coronacrisis ongeveer 2000 nieuwe restaurants aangemeld. Het bedrijf werkt 'met man en macht' om deze restaurants online te plaatsen en zal daarnaast extra personeel aantrekken om aanmeldingen versneld te kunnen verwerken.
Lees verder

Geen lockdown voor winkels, wel scherpere regels
Er komt geen lockdown voor winkels. Wel moeten winkels zorgen dat tussen winkelpersoneel en klanten anderhalve meter afstand wordt gehouden. Dat hebben de ministers die vanmiddag bijeen kwamen voor crisisoverleg besloten.
Lees verder

Nextdoor introduceert Groepen en Hulpkaart
Buurtapp Nextdoor voert twee nieuwe diensten in waarmee buurtgenoten elkaar beter moeten vinden rondom bepaalde thema's. In Groepen kunnen ze over specifieke onderwerpen praten, via Hulpkaart zoeken en bieden buren elkaar hulp aan.
Lees verder

bol.com geeft essentiƫle artikelen voorrang
bol.com geeft wanneer nodig voorrang aan het leveren van essentiƫle artikelen. Het platform kan dagelijks besluiten om minder noodzakelijke items minder snel te leveren of tijdelijk assortiment offline te halen.
Lees verder

AP geeft organisaties meer tijd vanwege coronacrisis
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft overheden en bedrijven tijdens de coronacrisis ruimte om zich te concentreren op de bestrijding van het virus. Zo krijgen organisaties waar nodig meer tijd om te reageren op vragen van de AP en geeft de AP initiatieven om de volksgezondheid te beschermen ruim baan.
Lees verder