zondag 29 maart 2020

'Action en Hunkemöller moeten voor rechter om oprekken betalingstermijn'

'Action en Hunkemöller moeten voor rechter om oprekken betalingstermijn'
Remy Ludo Gieling, hoofdredacteur van Sprout en Management Team, laakt in het Ondernemerspanel van BNR Zakendoen de houding van Action en Hunkemöller, die hun betaaltermijn richting leveranciers 'bij de eerste teruglopende verkopen hebben opgeschroefd naar 90 dagen'.
Lees verder

Pomphouders: verloren jaar door coronacrisis
Pomphouders beschouwen 2020 nu al als een verloren jaar door de coronacrisis. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter Belangenvereniging Tankstations (BETA), op BNR.
Lees verder

Wiebes: Bewust van hoge kosten noodleningen
Het kabinet neemt de kritiek van ondernemers op de steunmaatregelen serieus, zegt minister Eric Wiebes van Economische Zaken. Hij reageert op het nieuws dat de noodleningen die beschikbaar zijn voor het mkb voor veel ondernemers te duur zijn, omdat ze vóóraf een provisie moeten betalen. Dat bedrag...
Lees verder

'Toestand autodealers zeer zorgwekkend'
Autodealers krijgen het zwaar te verduren door de coronacrisis. Uit nieuwe cijfers van de BOVAG Coronamonitor blijkt dat dealerbedrijven gemiddeld 35,8 procent minder omzet draaien.
Lees verder

Zzp'ers kunnen nu beroep doen op noodpakket
Zzp'ers en kleinere ondernemers kunnen vanaf nu aanspraak maken op een corona-noodpakket. Bedrijven die direct worden geraakt zoals de horeca en de evenementenbranche - kunnen een gift krijgen van 4.000 euro, bij een omzetverlies van hetzelfde bedrag.
Lees verder

'Bovenmeester' Grapperhaus wil niet weer zo'n weekend
Het leven is nu gewoon even saai. Maar we doen dit voor mensen die vatbaar zijn voor het coronavirus. Dat zegt minister Grapperhaus van Justitie. Zijn oproep aan Nederland is om dit weekend - anders dan vorig weekend - meer afstand tot elkaar te houden.
Lees verder

Rutte weerspreekt Zuid-Europese kritiek op noordelijke houding
Premier Mark Rutte weerspreekt die kritiek uit Zuid-Europa dat Nederland niet solidair is met landen als Spanje en Italië die erg lijden onder de uitbraak van het coronavirus. De Europese regeringsleiders worden het niet eens over financiële noodpakketten.
Lees verder

Aantal corona-patiënten op IC stijgt met 112
Het afgelopen etmaal zijn er weer 112 corona-patiënten bijgekomen op de intensive cares in het land. Daarmee is het totaal inmiddels uitgekomen op 873 en dreigt dit weekend de kritische grens van duizend ic-opnamen al bereikt te worden. Dat meldt Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor...
Lees verder

Protocol moet ov minder hufterig maken
Het kabinet heeft een protocol gemaakt om asociaal gedrag in het openbaar vervoer te voorkomen. De afgelopen dagen zijn er veel klachten gekomen over reizigers die zich niet aan de regels houden, of die er zelfs op uit zijn om te provoceren.
Lees verder

Nederland beweegt minder
Nederland heeft vorige week 11 procent minder stappen gezet dan normaal, blijkt uit gegevens van Fitbit, maker van activity trackers.
Lees verder

Beleggen door corona erg populair
Beurzen waren erg volatiel de laatste weken. Een ideaal moment om in te stappen, en dat gebeurt dan ook vrij massaal.
Lees verder

4000 euro coronacompensatie voor meer ondernemers
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de lijst met bedrijven die compensatie kunnen krijgen voor de coronacrisis uitgebreid. De zogenaamde TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) gaat voor extra groepen ondernemers gelden, zij krijgen eenmalig 4000...
Lees verder