woensdag 26 februari 2020

Vervoerders voorzichtig optimistisch over China

Vervoerders voorzichtig optimistisch over China
Het goederenverkeer met China ligt voor een groot deel plat sinds de uitbraak van het coronavirus. Maar er is licht aan het einde van de tunnel: volgens ondernemersvereniging Evofenedex komt het verkeer vanuit China weer langzaam op gang.
Lees verder

Wie wordt de nieuwe Merkel?
De race om het leiderschap van de Duitse CDU is losgebarsten. Vandaag maakten twee nieuwe kandidaten zich bekend. Vorige week maakte Norbert Röttgen zijn kandidatuur al bekend.
Lees verder

Coronabesmetting in Duitsland, 20 km. van Nederlandse grens
In de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen is voor het eerst een besmetting vastgesteld met het nieuwe coronavirus. Het gaat volgens de autoriteiten om een persoon uit Erkelenz, op zo'n twintig kilometer van de grens met Nederland.
Lees verder

Zorgen over draagvlak uitwerking Klimaatakkoord
Er heersen grote zorgen over het draagvlak voor de uitwerking van het Klimaatakkoord, blijkt uit een eigen verslag van de zogenoemde Regionale Energie Strategieën. Inwoners en bedrijven zitten lang niet overal aan tafel, terwijl dit wel de ambitie is.
Lees verder

Zandvoort laat Formule 1-teams door natuurgebied rijden
De formule 1-teams mogen in mei gewoon over het strand van hun hotel in Noordwijk naar het circuit in Zandvoort rijden. Na de gemeente Noordwijk gaf ook de gemeente Zandvoort dinsdagavond groen licht voor de gewraakte route die dwars een stiltegebied voor vogels en zeehonden loopt.
Lees verder

Wereldmachten willen atoomakkoord nieuw leven inblazen
Het wemelt van de wereldmachten in Wenen: China, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Groot-Brittannië en Iran komen er bij elkaar vandaag. Ze hopen het nucleaire akkoord met Iran te redden. Die deal stortte in elkaar toen President Trump zich eruit terugtrok. En toen de Iraanse generaal Soleimani begin...
Lees verder

Netflix geen succes voor Nederlandse producenten
Door het succes van streamingsdiensten zoals Netflix is de vraag naar nieuwe TV-hits geëxplodeerd. Maar de Nederlandse televisieproducenten weten daar maar amper van te profiteren. De tv-industrie in ons land beleeft zelfs zware tijden, meldt het FD.
Lees verder

Sektarisch geweld laait op in India
In Delhi, de hoofdstad van India, zijn moslims en hindoes massaal met elkaar op de vuist gegaan. Bij de gevechten zijn negentien doden gevallen. Het geweld ontstond nadat moslims de straat op gingen om tegen nieuwe anti-moslim wetten van premier Modi te protesteren.
Lees verder

ING: Werkloosheid gaat toenemen
De werkloosheid is historisch laag, maar gaat dit jaar flink oplopen. Dat voorspelt ING. Nu is die werkloosheid ongeveer drie procent, eind dit jaar zal ongeveer 3,5% van de beroepsbevolking zonder werk zitten. Die stijging komt vooral doordat meer mensen aan het werk willen en de vraag naar...
Lees verder

Minister bereid rekenrente pensioenen af te schaffen
Er lijkt beweging in het pensioenakkoord t komen. Minister Koolmees van Sociale Zaken gaat de rekenrente afschaffen. In ruil daarvoor zullen vakbonden afzien van zekerheden bij het pensioen. Zo meldt de Telegraaf, die betrokkenen aan de pensioentafel sprak.
Lees verder

Blokker-koper België verdacht van fraude en oplichting
De Nederlandse ondernemer Dirk Bron, die de Blokker winkels in België en Luxemburg overneemt, wordt verdacht van fraude en oplichting. Dat schrijft de Telegraaf op basis van het politie-dossier. Zijn naam zou voorkomen in kwesties rond de handel in tienduizenden Björn Borg-boxershorts uit Turkije...
Lees verder

Telecombedrijven hekelen trage aanleg 5G-masten
Telecombedrijven beklagen zich over de trage aanleg van zendmasten voor het 5G-netwerk. De providers moeten voor de opbouw van het 5G-netwerk extra zendmasten plaatsen. Maar bezorgde burgers houden de aanleg tegen, omdat zij zich zich maken over gezondheidsrisico's, volgens het AD.
Lees verder