donderdag 20 februari 2020

'Verbaasd dat cursus voor ''verkeershufters'' niet werkt'

'Verbaasd dat cursus voor ''verkeershufters'' niet werkt'
Het aantal 'verkeershufters' dat naar een cursus moet, stijgt. Dat blijkt uit cijfers van EenVandaag. Opvallend is dat de cursus ook niet effectief is. Dat bleek eerder al uit onderzoek van het WODC.
Lees verder

Farmers Defence Force mobiliseert opnieuw achterban
Voor de derde keer deze winter zetten de boeren van de actiegroep Farmers Defence Force (FDF) Den Haag op stelten. Er werden zo'n duizend a tweeduizend demonstranten verwacht, maar uiteindelijk was het veel minder druk dan bij de vorige edities.
Lees verder

IKEA Dubai geeft shoptegoed voor reistijd
Tijd is geld! De Ikea-vestigingen in Dubai belonen klanten voor de reis die ze maken. Hoe langer de rit, hoe meer shoptegoed je krijgt.
Lees verder

FIFA spelregelcommissie bekijkt aanpassing buitenspelregels
Kan je grote teen, of oksel buitenspel staan? Sinds de komst van de VAR gaat het hier geregeld over. De spelregelcommissie van de FIFA, IFA, zal zich er volgende week over buigen. Maar voor er iets kan veranderen moeten regels uitvoerig worden getest.
Lees verder

Spoorwegovergangen regio Zandvoort dicht tijdens GP
De regio rond Zandvoort bereiken met de auto - dat kan je in de dagen voor en tijdens de Formule 1 maar beter uit je hoofd laten. Alle spoorwegovergangen gaan namelijk drie dagen lang totaal op slot, rond de Grand Prix van Zandvoort, in mei. Dat meldt spoorwegbeheerder ProRail.
Lees verder

Natuurorganisaties kritisch over Schoutens Natuurbank
Een 'sigaar uit eigen doos' en 'symptoombestrijding'. Dat is de reactie van natuurorganisaties op het plan van landbouwminister Schouten (ChristenUnie) voor een Natuurbank. In die bank komt 250 miljoen, en dat geld dient voor herstel en verbeteren van bestaande natuurgebieden. En er moeten...
Lees verder

'Coronavirus kan zomaar overzomeren'
Het is nog lang niet zeker dat het coronavirus werkelijk verdwijnt als het warmer wordt. Er moet zeker rekening worden gehouden met het nachtmerriescenario waarin het virus de zomer overleeft en eventueel opnieuw verspreidt, zegt Mariet Feltkamp, viroloog aan het LUMC, in BNR's China Podcast.
Lees verder

Uber wil praten over hogere tarieven
Dat zeggen chauffeurs van het taxiplatform, na een gesprek met de directie vandaag, in Amsterdam. De chauffeurs protesteren al langer tegen te lage tarieven en te grote aantallen nieuwe chauffeurs. Daardoor zouden ze niet meer kunnen rondkomen.
Lees verder

'Ralph Hamers vertrekt bij ING'
Ralph Hamers vertrekt als CEO van ING. Dat meldt de zakenkrant Financial Times. Hamers zou de nieuwe topman van UBS worden. Het nieuws is nog niet bevestigd door beide partijen.
Lees verder

De werkweek van 30 uur blijft nog uit
In 2019 had iets meer dan de helft van de werkenden een werkweek van 35 uur of meer. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Daarmee is de gemiddelde werkweek tien jaar lang onveranderd gebleven, namelijk exact 31 uur.
Lees verder

D66 wil Air France-KLM 'chefsache' maken
Premier Rutte moet zelf gaan onderhandelen met de Fransen over Air France-KLM. Dat zegt D66 tegen politiek verslaggever Sophie van Leeuwen. Sinds de plotselinge aankoop van 14% van de aandelen door minister Hoekstra is er niets bereikt, zeggen de Tweede Kamerleden.
Lees verder

Coronavirus zadelt Air France-KLM op met kostenpost tot 200 miljoen
Het Coronavirus heeft Air France-KLM opgezadeld met een kostenpost tot wel 200 miljoen euro. Dat meldt het ANP.
Lees verder