dinsdag 25 februari 2020

Veertig miljoen Amerikanen kijken Twitch

Veertig miljoen Amerikanen kijken Twitch
Amazons streamingdienst voor games Twitch heeft maandelijks zeker 37,5 miljoenen kijkers in Amerika. Daarmee realiseert het kijkcijfers waar sommige televisiezenders maar ook online concurrenten jaloers op zullen zijn.
Lees verder

Otto.nl zet in op personalisatie
Webwinkel Otto.nl schakelt de technologie van Insider in om zijn online aanbod te personaliseren.
Lees verder

Krantenconcern NDC diep in de rode cijfers
De uitgever van het Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad is opnieuw diep in de rode cijfers gedoken. De uitgeverij kampt met weglopende abonnees en te hoge kosten.
Lees verder

Nieuwe app helpt bij installatiechecks
Nederland worstelt met een tekort aan technisch geschoold personeel, terwijl installaties steeds ingewikkelder worden. Studenten van Hogeschool Utrecht hebben nu een app geprogrammeerd die het voor niet-technisch geschoolde gebruikers mogelijk maakt om een onderhoudscheck uit te voeren op een industriƫle warmtewisselaar.
Lees verder

Transavia verliest gegevens 80.000 klanten
Onbekenden hebben toegang gehad tot een mailbus van Transavia waar de persoonlijke gegevens van tachtigduizend reizigers in stonden.
Lees verder

Vouwbare smartphone Huawei nu officieel in Europa
Huawei heeft zojuist in Barcelona de vouwbare Huawei Mate Xs officieel aangekondigd voor de Europese markt. Het gaat om een verbeterde versie van de Mate X, die het Chinese bedrijf een jaar geleden toonde.
Lees verder

Expedia zet 3000 mensen op straat
Online reisbureau Expedia ontslaat maar liefst 3000 werknemers werelwijd. In een mail aan zijn staf meldt bestuursvoorzitter Barry Diller dat het bedrijf op een ongezonde en ongecontroleerde wijze is gegroeid.
Lees verder

Refurbished serieuzer overwogen, maar nog verre van geaccepteerd
Hoewel refurbished populairder en bekender wordt, blijken veel consumenten toch liever een nieuw toestel aan te schaffen. Van de ondervraagden die ooit een refurbished toestel hebben gekocht, heeft 58 procent momenteel geen refurbished toestel meer in gebruik. Dat blijkt uit onderzoek van iPhoned.
Lees verder

Fors meer reclamebestedingen elektrische auto's
Mediaregistratiebureau Adfact registreerde in 2019 fors meer campagnes voor elektrisch aangedreven auto's (EV's). De Nederlandse reclamebestedingen op onder andere radio, tv, print en outdoor steeg van 19 naar 49 miljoen euro. Daarmee nam deze markt vorig jaar 16 procent (in 2018: 6%) van de totale reclamebestedingen binnen de personenautomarkt voor haar rekening.
Lees verder