maandag 10 februari 2020

Veel kamers Zandvoort nog leeg tijdens F1-weekend

Veel kamers Zandvoort nog leeg tijdens F1-weekend
In het eerste weekend van mei, het weekend van de Formule 1, is de bezettingsgraad van hotels en accommodaties in Zandvoort flink lager dan in een normaal mei-weekend. Dat blijkt uit een inventarisatie van Zandvoort Marketing.
Lees verder

NS: treinverkeer komt goed op gang
Door de storm Ciara die over Nederland raasde, had de NS een lange nacht. Volgens woordvoerder Hessel Koster komt het treinverkeer op uitzonderingen na goed op gang.
Lees verder

Mini-enquête financiering moskeeën van start
Vandaag begint de nu al omstreden mini-enquête over buitenlandse financiering van moskeeën. Deze week gaat het over beïnvloeding.
Lees verder

'Importeurs van zonnepanelen vrezen voor tekorten door coronavirus'
Nederlandse groothandels en importeurs maken zich zorgen over de productie van zonnepanelen in China. En dat heeft allemaal te maken met het coronavirus. Tekorten en prijsstijgingen zijn niet uitgesloten. Dat meldt vakblad Solar Magazine.
Lees verder

Parasite is grote verrassing van de Oscars
Once Upon a Time in Hollywood, The Joker en 1917 waren de favorieten voor de categorie Beste Film tijdens de Oscaruitreiking. Toch was het de Zuid-Koreaanse arthouse film Parasite die er met de prijs vandoor ging.
Lees verder

'Dreigend tekort aan medische hulpmiddelen is acuut gevaar voor zorg'
Borstimplantaten, knieprotheses, pacemakers; er dreigt een groot tekort aan medische hulpmiddelen, meldt het Financieele Dagblad. Duizenden producten kunnen niet op tijd worden goedgekeurd, waardoor ze niet langer voldoen aan nieuwe Europese regels.
Lees verder

Dagelijks ruim 500 ziekenhuisbedden onnodig bezet
Minstens 560 ziekenhuisbedden zijn dagelijks onnodig bezet. Dat meldt RTL Nieuws. Patiënten in deze bedden kunnen niet doorstromen naar andere zorgafdelingen. Daardoor moeten ziekenhuizen nieuwe patiënten weigeren.
Lees verder

E-sigarettenwinkels in zwaar weer
De omzet van verkopers van elektronische sigaretten staat onder druk en meerdere e-sigarettenwinkels hebben vorig jaar de deuren gesloten. Dat blijkt uit een rondgang van BNR onder meerdere vape-shops en brancheorganisatie Esigbond.
Lees verder

Insectenvet als vervanger voor boter
Insectenvet is een goed alternatief voor boter. Het blijkt zelfs een stuk gezonder te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent.
Lees verder

VluchtelingenWerk wil versnelde asielprocedure voor vluchtelingen veilige landen
Asielzoekers uit veilige landen zouden altijd een versnelde asielprocedure moeten doorlopen. Dat schrijft VluchtelingenWerk Nederland vandaag aan de Tweede Kamer. Met zo'n snelle procedure zouden veel asielzoekers binnen vier weken duidelijkheid hebben over hun toekomst.
Lees verder

RDW onderzoekt "op hol geslagen" Tesla
De Rijksdienst voor Wegverkeer gaat een Tesla Model 3 onderzoeken, die in december ongewild snel zou zijn opgetrokken. De bestuurder raakte lichtgewond, doordat de auto bij het incident door een slagboom reed, schrijft het Financieele Dagblad.
Lees verder

Belastingadviseurs roepen overheid op witwassen harder aan te pakken
De branchevereniging van Belastingadviseurs vindt dat de overheid te weinig doet om witwassen tegen te gaan. Dat schrijft Trouw. De belastingadviseurs maken een melding wanneer ze verdachte transacties zien, maar zeggen dat overheidsdiensten daar vaak weinig mee doen.
Lees verder