maandag 24 februari 2020

Turkije vraagt opnieuw om Amerikaanse raketten

Turkije vraagt opnieuw om Amerikaanse raketten
Turkije vraagt de VS opnieuw om Patriot-raketten. Dat deed het al eerder, maar tevergeefs. En nu Turkije Russische raketten heeft gekocht is de relatie al helemaal verslechterd.
Lees verder

Stappenplan moet aarde beschermen tegen asteroïden
We hoeven niet meer bang te zijn dat we, net als de dino's, door een asteroïde geraakt worden. Onderzoekers hebben een stappenplan bedacht om de stenen preventief bij de aarde weg te houden.
Lees verder

Meer papegaaiduikers boven Noordzee dan normaal
Boven de Noordzee zijn meer dan negentig papegaaiduikers gespot. Dat is uniek, want normaal wordt maar een handjevol papegaaiduikers geteld. De kleurrijke vogel komt meestal veel noordelijker voor, rond Schotland en IJsland.
Lees verder

VanMoof komt met elektrische fiets voor zakelijke private-lease
Het Nederlandse e-bikemerk VanMoof komt met een private lease-model om de zakenman of -vrouw weer aan het fietsen te krijgen.
Lees verder

N414 heeft eerste regionale trajectcontrole
Morgenochtend gaat de eerste regionale trajectcontrole aan, op de N414 tussen Eembrugge en Bunschoten. Voortaan kun je daar dus maar beter netjes 80 gaan rijden. In totaal zijn twintig trajecten geselecteerd, waarvan een aantal al concreet wordt uitgewerkt.
Lees verder

Noord-Italië op slot door Corona-virus
De Italiaanse regering heeft dit weekend een noodplan aangekondigd door de uitbraak van COVID-19, het nieuwe Corona-virus, in Noord-Italië. De autoriteiten maken zich flink zorgen. Het virus heeft inmiddels drie doden geëist en meer dan honderdvijftig personen zijn besmet. Daar bovenop komt ook dat...
Lees verder

PFAS of stikstof amper genoemd in gemeentebegrotingen
De gevolgen van stikstof en PFAS zijn nauwelijks terug te vinden in de begrotingen van gemeenten. Slechts 13 procent van de gemeenten noemt PFAS en stikstof in de begroting. Dat blijkt uit onderzoek van Exilo, een expertisebureau voor financiën, control en bedrijfsvoering van lokale overheden.
Lees verder

Beperkte politiecapaciteit ten koste van kleine evenementen
Steeds vaker worden kleinere festivals en evenementen afgelast doordat er geen politiecapaciteit meer voor is. Nederland is dit jaar hét evenementenland, maar door die grote evenementen als de Formule 1 en het Eurovisie Songfestival komen de kleine evenementen in het geding. Niet alleen bij...
Lees verder

Acht zelfdodingen na gebruik Champix
In de afgelopen zes jaar heeft het gebruik van het medicijn Champix geleid tot acht zelfmoorden en acht pogingen daartoe. Dat zegt Agnes Kant van het Bijwerkingencentrum Lareb in een podcast van Luisterdoc.
Lees verder

Nederland wil zich profileren met cybersecurity
Na meerdere ransomware-aanvallen, falende citrix-servers en afgelopen vrijdag nog een virusaanval op servers van Limburgse scholen, wil Nederland voet aan wal zetten in de Amerikaanse cybersecuritybranche. Vandaag begint één van de grootste beurzen ter wereld op dit gebied in San Fransisco, waar...
Lees verder

PostNL blij met verkoop Italiaanse activiteiten
Met het inlijven van rivaal Sandd is PostNL allerminst klaar met het doorvoeren van veranderingen op de postmarkt. Volgens topvrouw Herna Verhagen blijft de hoeveelheid te bezorgen post komende jaren waarschijnlijk teruglopen. Om dat op te vangen zal PostNL doorlopend veranderingen moeten...
Lees verder

CAIRElab LUMC zet AI in voor diagnose en lastig gesprek
Kunstmatige Intelligentie is een prima hulpje bij het vastleggen en uitwerken van een lastig gesprek met een patiënt. En straks kan het misschien zelfs bij de diagnose van dienst zijn. Het LUMC experimenteert erme, verslaggever Martijn de Rijk nam er een kijkje.
Lees verder