maandag 17 februari 2020

Sprout: Waarom Hema-redder Marcel Boekhoorn nu ook zijn portemonnee trekt voor impact-ondernemers

Waarom Hema-redder Marcel Boekhoorn nu ook zijn portemonnee trekt voor impact-ondernemers
Marcel Boekhoorn zette samen met de overheid een vc-fonds op voor Nederlandse ondernemers die willen groeien in ontwikkelingslanden. Impact wordt het nieuwe normaal, is de insteek van Buxeros, dat net 4 miljoen euro investeerde in een eerste groep van 3 ondernemers.
Lees verder

Uber naar nieuw Amsterdams kantoor; Jeff Bezos koopt huis voor 165 miljoen
Ondernemersnieuws: Uber verkast in 2022 naar Zuidas, Jeff Bezos koopt duurste huis van LA en Tesla viert beurssucces met emissie.
Lees verder

5 digitale marketingvaardigheden die je in 2020 moet beheersen
De uitgaven aan digitale marketing nemen in 2020 nog verder toe. Hierdoor wordt het steeds duurder om op te vallen tussen de concurrentie. Groeibedrijven moeten het dus slimmer spelen. Hoe? Dat legt Sarah Bacom van Growth Tribe uit.
Lees verder

Deze dienst wil de recruitmentmarkt op z'n kop zetten door werkgevers te laten solliciteren
Werkgevers laten solliciteren op de droombaan van werknemers, dat is de insteek van hr-startup Iammie. 'We leggen de macht bij de partij waar deze hoort: de werkzoekende.'
Lees verder

The Share Council doet beroep op 'Piketty' om aandelen democratischer te maken
Een eerlijke verdeling van kapitaal, maar dan zonder barricades, spandoeken en protestmarsen? De victorie Nobelprijswinnaar econoom Piketty begint in de Amsterdamse wijk De Pijp, luidde een uitbundig persbericht van The Share Council dat onlangs in de mailbox van Sprout plofte. 
Lees verder

Miljoen voor objectieve recruiter Equalture; Werkgevers luiden noodklok over lerarentekort
Ondernemersnieuws: 25 onder de 25'er Equalture haalt miljoen op voor internationale groei, scootermerk Etergo naarstig op zoek naar geld en werkgevers luiden noodklok over lerarentekort.
Lees verder

Hoe korter de werkweek, hoe gelukkiger de werknemer
Als een robot een deel van je werk inpikt, is dat geen reden tot paniek. Sterker nog: minder werken is een factor die bijdraagt aan geluk. Nu nog een manier vinden om de factor kapitaal eerlijk te blijven verdelen. Basisinkomen?
Lees verder

Ondernemen met impact: 5 valkuilen bij het invoeren van zelfsturing
Zelfsturing staat bij veel ondernemers hoog op het prioriteitenlijstje. Maar let op, waarschuwt Arko van Brakel: het vraagt meer lef en werk dan je misschien denkt. Dit zijn de 5 meestgemaakte fouten. 
Lees verder