donderdag 27 februari 2020

Sprout: Onderzoek: Uber-ritjes zijn schadelijk voor het milieu, maar er zijn oplossingen

Onderzoek: Uber-ritjes zijn schadelijk voor het milieu, maar er zijn oplossingen
Een Uber-ritje vervangen door een bus- of tramritje? Het klimaat trekt erdoor aan het kortste eind, laat een nieuwe studie zien. Gelukkig biedt het onderzoek ook oplossingen voor de taxi-apps van deze wereld.
Lees verder

Al 45 bedrijven krijgen deeltijd-WW vanwege het coronavirus
Stel: het coronavirus zet een rem op de omzet van je bedrijf, wat doe je dan als ondernemer? De gekozen strategieën lijken per bedrijf te verschillen, maar erg populair is het aanvragen van deeltijd-WW voor medewerkers.
Lees verder

AOV-verplichting zzp'ers is er bijna; codeertreintjes hitje op Kickstarter
Ondernemersnieuws: bonden en werkgevers sluiten deal over verplichte verzekering voor zzp'ers, Bunq-concurrent haalt 500 miljoen op en codeertreintjes scoren op Kickstarter.
Lees verder

Een investering ophalen als zelfstandige ondernemer? Not so fast, zegt de Belastingdienst
Niek Koedam strikte een investeerder voor zijn kledingmerk Nølson Shirts, maar het duurde wel een jaar voordat de deal fiscaal in orde was. 'Je kan niet zomaar aandelen uitgeven als je net een BV hebt opgericht.'
Lees verder

'De succesvolste bedrijven blijven voor altijd startup'
Als je niet vernieuwt, word je ingehaald. Zeker in dit razendsnelle digitale tijdperk waar slimme data- en techbedrijven de markt overheersen. Maar alleen innovatie of een goed idee zijn niet genoeg. Startups en bedrijven, die willen groeien, hebben durf, kennis en creativiteit nodig.
Lees verder

Nieuwe franchisewet: dit is waar je rekening mee moet houden
In een nieuwe wet krijgen franchisenemers meer bescherming. Sprout-expert Esther Brons-Stikkelbroeck legt uit waar je rekening mee moet houden als je franchisegever bent, of dat wil worden.
Lees verder

10 tips voor het bouwen en beschermen van jouw reputatie
Een goede naam beschermt je bedrijf bij tegenslagen. Reputatie-expert Frank Peters deelt tien tips voor het bouwen en beschermen van jouw reputatie.
Lees verder

25 unicorns waar je nog nooit van gehoord hebt
Startup-prins Constantijn wil dat Nederland twee unicorns per jaar voortbrengt. Helemaal goed, zolang ze maar niet in onderstaand lijstje eindigen.
Lees verder