dinsdag 18 februari 2020

Sprout: Marijn Pijnenborg (Winc Academy): ‘Mijn onkunde is mijn kwaliteit’

Marijn Pijnenborg (Winc Academy): 'Mijn onkunde is mijn kwaliteit'
Na Funda, Auto.nl en Solvo (verkocht aan Ahold) wil Marijn Pijnenborg nu met Winc Academy zoveel mogelijk programmeurs opleiden. Waarom zij telkens from scratch een nieuwe markt bestormt? 'Als nieuwkomer kun je alles nog ter discussie stellen.'
Lees verder

Failliet Dynasource verbrandde 10 miljoen; big tech-werknemers 'feel the Bern'
Ondernemersnieuws: failliet Dynasource bleek bodemloze put, 10.000 euro boete voor bedrijf dat contract zwangere vrouw niet verlengde en big tech financiert oorlogskas Sanders. 
Lees verder

Failliet Dynasource verbrandde 10 miljoen; Jeff Bezos stort 10 miljard in klimaatfonds
Ondernemersnieuws: failliet Dynasource bleek bodemloze put, Jeff Bezos zwicht voor klimaatkritiek personeel en big tech financiert oorlogskas Sanders. 
Lees verder

Amazon-medewerkers kraken groen fonds Bezos: 'Haal je handen af van olie- en gasbedrijven'
Jeff Bezos' zet om 10 miljard dollar te steken in een groen fonds, kan de geest niet terug in de fles krijgen. Ontevreden Amazon-werknemers wijzen de oprichter van het technologiebedrijf erop dat hij nog steeds zakendoet met olie- en gasbedrijven.
Lees verder

Atomico gaat met nieuw fonds van 756 miljoen euro voor 'conscious scaling'
Atomico, onder meer investeerder in de Nederlandse techbedrijven Messagebird en Framer, heeft nog eens 756 miljoen opgehaald om te investeren in Europese startups. Het fonds van Skype-oprichter Niklas Zennström zoekt daarvoor bedrijven die 'bewust schalen'.
Lees verder

Verslaafd aan je telefoon? Dit kastje biedt uitkomst
Een techniek waardoor je je telefoon minder gebruikt, daar is inmiddels een grote markt voor, vermoeden twee studenten van de TU Delft. 'Het levert je meer tijd op voor de dingen die je echt belangrijk vindt.'
Lees verder

Zo bereikte de Wandelbond ineens 8.000 nieuwe wandelaars
Duizenden downloads en volop interactie met de doelgroep. Als de Wandelbond tijdens de Vierdaagse Nijmegen van 2019 voor het eerst de event-app van Close inzet, bereikt het in één keer een hele groep nieuwe wandelaars.
Lees verder

Hoe kan biermerk Corona de imagoschade beperken?
Biermerk Corona heeft de ongelukkige pech dat een gelijknamig virus momenteel de wereld in zijn greep houdt. Hoe kun je de schade als bedrijf in zo'n geval beperken? Niets doen lijkt de beste optie, legt Sprout-expert Melissa Moncada Castillo uit.
Lees verder