vrijdag 21 februari 2020

Sprout: Hoe de ooit gigantisch populaire quiz-app HQ Trivia alsnog ten onder ging

Hoe de ooit gigantisch populaire quiz-app HQ Trivia alsnog ten onder ging
HQ Trivia streamde dagelijks een quizshow voor een miljoenenpubliek. De app kreeg lovende kritieken, maar amateuristisch leiderschap en financieel wanbeleid nekten het bedrijf, dat nu in de etalage staat.
Lees verder

De lessen van vijf jaar Holacracy: wie hakt de knoop door in een zelfsturend bedrijf?
In maart is het vijf jaar geleden dat Mark Vletter bij Voys zelfsturing (Holacracy) invoerde. Dit leerde hij over leiderschap en management in een zelfsturende organisatie.
Lees verder

'Overname Fitbit door Google gevaar voor privacy'; Miljoenen voor punk-startup die water verkoopt
Ondernemersnieuws: Europese waakhond bezorgd over combinatie Fitbit-Google, actieleiders Farmers Defence Force krijgen subsidie en punk-startup Liquid Death gaat hard met water.
Lees verder

Waarom Amerikaanse miljardairs relatief minder belasting betalen dan de rest
Jeff Bezos en Bill Gates zitten goed in de Verenigde Staten. Als superrijken hoeven zij procentueel namelijk het minste belasting te betalen van alle inkomensgroepen.
Lees verder

Beursdebutant CM.com: 'Als we hadden willen cashen, hadden we het bedrijf beter kunnen verkopen'
Vijf maanden na een mislukte beursgang beleefden Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers vrijdag toch hun gedroomde beursdebuut met CM.com, waarmee ze voor het eerst in 21 jaar extern kapitaal ophalen om sneller te kunnen groeien. 'We willen de ideeën waar we 's ochtends mee wakker worden ook uitvoeren.'
Lees verder

Beursdebutant CM.com: 'Als we hadden willen cashen, hadden we het bedrijf beter kunnen verkopen'
5 maanden na een mislukte beursgang beleefden Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers vrijdag toch hun gedroomde beursdebuut met CM.com, waarmee ze voor het eerst in 21 jaar extern kapitaal ophalen om sneller te kunnen groeien. 'We willen de ideeën waar we 's ochtends mee wakker worden ook uitvoeren.'
Lees verder

Waarom vallen startups om? Een lijst met post mortems van Nederlandse ondernemers
Stoppen is moeilijk, maar soms is er geen ontkomen aan. Een samenvatting met Nederlandse startups die verklaren waarom ze ten onder gingen. 
Lees verder

Amerikaanse bedrijven domineren de wereldmarkt (en wel zo)
Amerikanen kunnen goed zakendoen. Binnen tal van sectoren domineren Amerikaanse bedrijven de wereldmarkt. Alleen in de metaal- en autobranche wil het maar niet vlotten.
Lees verder