donderdag 13 februari 2020

Sprout: Fairphone-oprichter wordt schillenboer; Bill Gates gaf al bijna 54 miljard weg

Fairphone-oprichter wordt schillenboer; Bill Gates gaf al bijna 54 miljard weg
Ondernemersnieuws: Fairphone-oprichter Bas van Abel wordt schillenboer, Sony verplaatst persconferentie vanwege coronavirus naar YouTube en Gates Foundation gaf tot nu toe 53 miljard dollar weg.
Lees verder

5 tips om los te komen wanneer je als ondernemer vastzit in je bedrijf
Soms zit je als ondernemer 'vast' in je bedrijf en verdwijnt het gevoel van vrijheid waar je als ondernemer voor koos. Sprout-expert Mariska Wijbenga geeft je 5 tips om weer los te komen.
Lees verder

'Recruitment gaat bij ons verder dan het vinden van de juiste kandidaat'
Als start-up of scale-up ben je natuurlijk op zoek naar de beste mensen, maar voor de rest wil je je kunnen focussen op wat je aan het opbouwen bent. Zodra je personeel in dienst neemt, ontkom je er echter niet aan je te moeten verdiepen in arbeidsovereenkomsten en verloningsmethoden. Dat is een vak an sich, vertelt Lodewijk van Nooten. Hij is oprichter en eigenaar van recruitmentbureau Sharp and Smart.
Lees verder

Hoe je als startup een geweldige SaaS-app bouwt met een beperkt budget
Als startup-founder heb je maar één doel: je idee zo snel mogelijk omzetten in een product en ermee de markt bestormen. Sprout-expert Marc van Neerven legt uit hoe je ook met een beperkt budget een geweldige SaaS-dienst kan bouwen.
Lees verder

Payroller WePayPeople ingelijfd door Amerikanen; Jeff Bezos casht voor 4 miljard dollar aandelen
Ondernemersnieuws: Payroller WePayPeople in Amerikaanse handen, bezorgplatform Bringly haalt geld op bij studentenfonds en Jeff Bezos casht voor 4 miljard dollar aandelen.
Lees verder

Chargetrip, een 'TomTom' voor elektrische auto's, strikte Porsche als klant
'TomTom' voor elektrische auto's Chargetrip wil elektrisch rijden zo voorspelbaar mogelijk maken, en strikte daarvoor onder meer Porsche als klant. De startup van de week scoorde net een investering van minimaal 1 miljoen euro bij een impact-investeerder in Noorwegen.
Lees verder

Deze Direct to Consumer-merken groeien als kool (plus 6 groeitips)
Direct to Consumer-merken groeien als kool, blijkt uit een nieuwe lijst met 250 Amerikaanse bedrijven die hard gaan. Dit zijn hun belangrijkste groeigeheimen bij het uitdagen van de retailwereld.
Lees verder

Corona-virus haalt streep door telecombeurs; Spil Games gekocht door Azerion
Ondernemersnieuws: Mobile World Congress gaat niet door vanwege coronoa-crisis, Spil Games verkocht aan Nederlandse branchegenoot en Yolanthe Cabau slaat succes-ondernemer aan de haak.
Lees verder