woensdag 19 februari 2020

Snelwegen vooralsnog vrij van tractoren

Snelwegen vooralsnog vrij van tractoren
De boeren zijn onderweg naar Den Haag om opnieuw te demonstreren tegen het stikstofprobleem. Ditmaal gaan de boeren niet naar het Malieveld of de snelweg op.
Lees verder

Voedselvoorziening Afrika op het spel door zwerm sprinkhanen
Zwermen van Woenstijnsprinkhanen trekken door Oost-Afrika. Ze vermenigvuldigen zich in rap tempo en eten alles op wat ze tegenkomen. Nu staat ook de voedselvoorziening van miljoenen Afrikanen op het spel.
Lees verder

NEPROM: half miljoen woningen erbij
De bestaande woningbouwplannen zullen de woningtekorten niet oplossen. In plaats daarvan moeten we de weilanden volbouwen met 500.000 woningen, zegt de Nederlandse Vereniging van Projectontwikkelaars.
Lees verder

VNO-NCW wil toch praten over versobering zelfstandigenaftrek
Werkgeversorganisatie VNO-NCW is toch bereid te praten over de versobering van de zelfstandigenaftrek en MKB-winstaftrek. Dat meldt het Financieel Dagblad. Wel geeft voorzitter Hans de Boer aan dat dit onder bepaalde voorwaarden is.
Lees verder

Rutte blijft streng in onderhandelingen EU-begroting
Premier Mark Rutte houdt voet bij stuk als het gaat om de eu-begroting. Ondanks dat hij wordt neergezet als een van de 'vrekkige vier' wil de premier geen extra geld wil betalen aan de Europese Unie.
Lees verder

Korting moet middelbare schooldocenten overtuigen om PABO te volgen
Met een korting op het lesgeld moeten de leraren met een onderwijsbevoegdheid overtuigd worden om zich om te laten scholen tot basisschoolleraar. Docenten betalen dan 3.500 euro minder om een opleiding tot de PABO te volgen.
Lees verder

Bombrieven ondertekend met een speciale handtekening
De bombrieven die naar Nederlandse banken en bedrijven zijn gestuurd worden ondertekend met een speciale handtekening. Ook gebruikt de afzender Duracell-batterijen zonder omhulsel. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het programma Opsporing Verzocht.
Lees verder

Recordaantal internationale ondernemingen in Nederland gevestigd
Nog nooit hebben zo veel internationale bedrijven ervoor gekozen om zich in Nederland te vestigen. Vorig jaar kwamen ongeveer 400 ondernemingen naar Nederland, waarvan 80 vanwege de Brexit. Dat meldt de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA).
Lees verder

Verstappen test nieuwe F1-wagen in Barcelona
In Barcelona mogen de Formule 1-autocoureurs voor het eerst proeven aan het racecircuit. Tijdens deze testdagen proberen Max Verstappen en zijn tegenstanders hun nieuwe bolides uit.
Lees verder

Fugro wil zijn schulden aanpakken
Fugro, het bedrijf dat bodems in kaart brengt, gaat zijn schulden aanpakken. Dat werd vanochtend bekend gemaakt tijdens de presentatie van de jaarcijfers.
Lees verder

'Laat ons BeNeLiga fatsoenlijk onderzoeken'
Zowel sportief als financieel was het afgelopen seizoen een topjaar voor Ajax. De clubkas is goed gevuld, er zijn recent mooie sponsordeals afgesloten, maar in de Champions League werd de club uitgeschakeld. Het blijft toch een uitdaging om internationaal financieel te concurreren met grotere...
Lees verder

Unilever maakt geen gebruik van 'coronalening'
Unilever gaat geen gebruik maken van een goedkope Chinese lening, als compensatie voor de schade die het bedrijf in China lijdt door het coronavirus. Dat laat het bedrijf weten aan BNR. Chinese banken bieden die leningen aan, ter ondersteuning van bedrijven die last hebben van de uitbraak van de...
Lees verder