dinsdag 25 februari 2020

Saskia Wagenmakers nieuwe voorzitter van IAB Nederland

Saskia Wagenmakers nieuwe voorzitter van IAB Nederland
Nathalie Peters stapt per 11 maart aanstaande op als voorzitter van belangenorganisatie IAB Nederand en geeft het roer over aan Saskia Wagenmakers.
Lees verder

Etos en Thuisapotheek doen proef met thuisbezorgen
Etos en Thuisapotheek starten vandaag een samenwerking met de zogeheten Etos+ app. Via deze app kunnen klanten geneesmiddelen eenvoudig bestellen en ontvangen.
Lees verder

AI bepaalt opzet nieuw label van dark kitchen
Een kook- en keukenbedrijf uit Singapore zet kunstmatige intelligentie in om te bepalen hoe zijn nieuwe restaurantlabel gaat heten en welke maaltijden bezorgers gaan rondrijden.
Lees verder

CMO Jeremiah Albinus weg bij fonQ
Na 12,5 jaar, waaronder 4 jaar in de rol van CMO, vertrekt Jeremiah Albinus bij meubelverkoper fonQ. Hij heeft besloten om nieuwe uitdagingen te verkennen en neemt op 3 april afscheid. Naar een opvolger wordt nog gezocht.
Lees verder

Whatsapp in de ban bij de Europese Commissie, Signal wordt standaard
De staf van de Europese Commissie mag geen Whatsapp of andere chatdiensten meer gebruiken voor onderlinge communicatie. Omwille van de veiligheidsgarantie, om luistervinken te weren, moeten ze Signal gaan gebruiken.
Lees verder

5G-sondes kunnen blauwalg voorspellen
Het Groningse bedrijf 4D Dataservices heeft een kleine sonde ontwikkeld dat metingen in het water kan uitvoeren. Daarmee kunnen uitbraken van blauwalg worden voorspeld en wellicht voorkomen worden.
Lees verder

AP onderzoekt aanbieders van nieuwe online rekeningdiensten
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) start een onderzoek naar Nederlandse bedrijven met een PSD2-vergunning die betaalrekeninginformatie verwerken. De toezichthouder wil te weten komen of die bedrijven zich bewust zijn van de privacyrisico's die de verwerking van rekeninggegevens met zich meebrengt en of ze voldoen aan de privacyregelgeving.
Lees verder

Omzet Marktplaats.nl: 386 miljoen euro in 2018
Marktplaats.nl boekte in het jaar 2018 een omzet van 386 miljoen euro en realiseerde daarmee een bruto bedrijfsresultaat van 129 miljoen euro. De handelssite staat samen met zijn internationale zusterbedrijven sinds een jaar te koop.
Lees verder

MediaMarkt en bol.com: coronavirus nog geen probleem
De twee andere grote elektronicawinkels MediaMarkt en bol.com hebben vooralsnog geen last van het coronavirus. Anders dan Coolblue passen zijn hun handelen niet aan op het stil liggen van fabrieken en China en Taiwan.
Lees verder