maandag 10 februari 2020

Rotterdam verleent eerste vergunningen deelmobiliteit

Rotterdam verleent eerste vergunningen deelmobiliteit
De aanbieders van deelfietsen en deelscooters die nu in de binnenstad van Rotterdam actief zijn, krijgen een vergunning en kunnen deelvervoer blijven aanbieden. Ook krijgt Rotterdam een nieuwe aanbieder voor elektrische scooters.
Lees verder

'Chaos dreigt bij pakketpunten'
Er dreigt chaos dreigt bij pakketpunten. Er worden zoveel pakjes besteld en geretourneerd dat de punten overvol raken. Dat stelt de branchevereniging voor pakketpunten (VVP) tegenover RTLZ.
Lees verder

Freedom Internet: 50 euro abonnement voor 1 Gbps
De nieuwe internetprovider Freedom die uit XS4ALL ontstaat gaat binnenkort verbindingen leveren van 1 Gbps voor 50 euro per maand.
Lees verder

Ook Sony blijft weg bij Mobile World Congress
Ook Sony zegt zijn aanwezigheid op het aanstaande Mobile World Congress in Barcelona af. Daarmee dreigen grote gaten te vallen op de beursvloer, want ook LG had al aangekondigd weg te blijven.
Lees verder

Bart te Riele Creative Director bij One Shoe
Bart te Riele is per 1 februari aangesteld als nieuwe Creative Director bij digitaal burea One Shoe.
Lees verder

IKEA met productlijn voor 3D-printers
IKEA brengt bij wijze van proef een productlijn op de markt, voor speaker en verlichting, waarbij de koper zelf het uiterlijk van de apparatuur met zijn eigen 3D-printer moet maken.
Lees verder

Europese klacht reisbedrijven tegen Google
Meer dan dertig bedrijven uit de reissector dienen een klacht tegen Google in bij de Europese Commissie. De zoekgigant geeft zijn de resultaten uit zijn eigen reiszoekmachine voorrang op het aanbod van de reisbedrijven.
Lees verder

Rohlik rolt uit naar Wenen en Boedapest
Rohlik, een bezorgdienst voor levensmiddelen in Tsjechië, is aan een Europese opmars begonnen: de boodschappenbezorger is gestart in Hongarije, Oostenrijk en Roemenië en overweegt ook in Duitsland te beginnen.
Lees verder

Wandelend plastic bezorgt 'pakketjes'
Onderzoekers van de TU Eindhoven hebben de eerste door licht gestuurde 'pakketbezorgrobot' ontwikkeld. Deze plastic minirobot van 2 centimeter groot kan onder invloed van blauw licht 'lopen' en 'pakketjes' ophalen en afleveren.
Lees verder