woensdag 12 februari 2020

Record nieuwe megadistributiecentra, verdozing zet door

Record nieuwe megadistributiecentra, verdozing zet door
Vorig jaar zijn 31 mega distributiecentra met 12.400 nieuwe arbeidsplaatsen tot stand gekomen. Daarmee is het honderdste mega dc gevestigd in Nederland sinds 2013. Dat blijkt uit een inventarisatie van Buck Consultants International.
Lees verder

Activision Blizzard verlaat nu al streamingdienst Nvdia
De nieuwe gamestreamdienst van Nvidia moet het plotsklaps zonder Activision Blizzard stellen. Games als Call of Duty: Modern Warfare en Overwatch zijn niet langer verkrijgbaar.
Lees verder

Amazon heeft markt voor slimme luidsprekers stevig in handen
Amazon heeft de markt voor slimme luidsprekers vooralsnog stevig in handen, zo blijkt uit nieuwe gegevens van marktvorser eMarketer. Rivaal Google nadert dit jaar een marktaandeel van 30 procent, terwijl Amazon op zo'n 70 procent zit. De cijfers hebben betrekking op de VS, de grootste markt.
Lees verder

Nokia en Deutsche Telekom zeggen MWC af, vandaag besluit over voortgang
Nokia en Deutsche Telekom hebben hun deelname aan het Mobile World Congress woensdag afgeblazen. Daarmee lijkt het onwaarschijnlijk dat het telecomcongres nog langer doorgaat. Om 2 uur komt de organisatie bij elkaar voor spoedoverleg.
Lees verder

Telenet en DPG gaan streamingzender beginnen
DPG Media en de Vlaamse kabelaar Telenet gaan samen een volwaardig streamingaanbod met lokale en internationale content lanceren via een joint venture tussen de twee bedrijven. Op die manier willen ze maximaal inspelen op het veranderende kijkgedrag en een lokaal alternatief bieden in de wereld van streamingdiensten. Telenet en DPG Media verwachten dat het nieuwe bedrijf actief zal zijn in het najaar van 2020.
Lees verder

Alibaba Europa op zoek naar nieuwe baas
De general manager Europa van Alibaba Group, de Duitser Terry von Bibra, is vertrokken bij de Chinese gigant. De onderneming kan op zoek naar een nieuwe karrentrekker.
Lees verder

Consument beter beschermd tegen online misleiding
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft in haar leidraad Bescherming van de online consument de grenzen vastgesteld waar verleiding overgaat in misleiding. Hiermee is volgens de waakhond een belangrijke volgende stap gezet in de bescherming van de online consument.
Lees verder

Mobile World Congress nog niet afgelast, maar dat kan alsnog gebeuren
De organisatie van het Mobile World Congress in Barcelona heeft het telecomcongres, dat 24 februari zal beginnen, nog niet afgelast. Vanmiddag kwam de organisatie in spoed bijeen. Vrijdag wordt verder vergaderd.
Lees verder

2 miljard gebruikers voor WhatsApp
WhatsApp is de 2 miljard gebruikers gepasseerd, zo meldt de Facebook dochter vandaag. Toen het bedrijfje in 2014 werd overgenomen voor 20 miljard dollar, stond de teller op 450 miljoen.
Lees verder