maandag 24 februari 2020

Ook New Skool Media stopt met kiosk Blendle

Ook New Skool Media stopt met kiosk Blendle
New Skool Media (NSM) is de volgende grote uitgeverij die stopt met het aanbieden van zijn tijdschriften in online kiosk Blendle. Artikelen uit Fiets, KIJK en Roots worden sinds deze week al niet meer aangeboden, meldt VillaMedia.
Lees verder

Videodienst HBO Max brengt Friends weer bij elkaar
HBO Max, de nieuwe streamingdienst die dit voorjaar in de VS van start gaat, begint meteen met een klapper. De originele cast van de comedy Friends keert terug voor een reünie.
Lees verder

NEP en United blijven in Hilversum
De mediareuzen NEP en United blijven op het Mediapark in Hilversum, tot resp. 2035 en 2032. Beide bedrijven, grote spelers in de internationale mediawereld, hebben de lopende huurcontracten van de kantoorgebouwen en studio's met flink wat jaren verlengd, meldt de Gooi en Eemlander.
Lees verder

Infographic: mobiel in getallen
Komende week had het Mobile World Congress in Barcelona moeten plaatsvinden, maar het coronavirus gooide roet in het eten en voor het eerst in zijn bestaan heeft organisator GSMA het evenement moeten annuleren. Als troost een infographic rond mobiele trends van App Annie. Mobiele connectiviteit heeft de manier waarop we communiceren, winkelen en het vergaren van informatie volledig veranderd. En er wordt dik geld mee verdiend.
Lees verder

Hands-On: Office for Mobile
Afgelopen week heeft Microsoft zijn alles-in-één Office applicatie die Word, Excel, PowerPoint en OneDrive combineert vrijgegeven voor Android en iOS. En die is meer dan ooit afgestemd op je smartphone.
Lees verder

Joeri Nortier (FD Mediagroep): "We groeien uit van radiostation naar audiobedrijf"
Met het kunstmatig intelligente SMART Radio maakt BNR Nieuwsradio geautomatiseerd uitzendingen op basis van interesses. "In theorie willen we ooit zonder FM-licentie", zegt Joeri Nortier, Product Manager Digitaal bij moederbedrijf FD Mediagroep.
Lees verder

Thuiswinkel.org: Leveropties moeten verantwoord zijn, maar óók van deze tijd
Het pleiten voor een nieuwe standaardlevertijd in plaats van next-day delivery is geen goede zaak voor consumenten en voor de (inter)nationale concurrentiepositie van Nederlandse (web)winkels. Dat zegt Thuiswinkel.org in reactie op plannen van GroenLinks voor langzamere bezorgopties.
Lees verder

Samsung sluit Galaxy fabriek in Zuid Korea na virusinfectie
Samsung heeft afgelopen weekend een fabriek in Gumi City in Zuid Korea in ieder geval voor een paar dagen gesloten nadat een werknemer was geïnfecteerd met het coronavirus. In Gumi worden de nieuwste modellen Galaxy smartphones gemaakt voor de thuismarkt. De productie van de Galaxy Z Flip en de Galaxy Fold zou hierdoor opgeschort kunnen worden, meldt Bloomberg.
Lees verder

'Veel onveilige producten bij webwinkels buiten EU'
Online winkelen bij webwinkels buiten Europa levert onverantwoorde risico's op. Dat blijkt uit een steekproef die de Consumentenbond samen met vijf Europese zusterorganisaties uitvoerde. Twee derde van de onderzochte producten zou niet in de winkel mogen liggen.
Lees verder