vrijdag 28 februari 2020

Omzet Klarna groeit 31% tot 677 miljoen euro

Omzet Klarna groeit 31% tot 677 miljoen euro
Twaalfduizend on- en offline winkels in Nederland gebruiken betaaldienst Klarna. Internationaal zijn dat er 200.000. Het bedrijf boekte in 2019 een omzet van 677 miljoen euro, bijna een derde meer dan in 2018.
Lees verder

Auschwitz Comité roept bol.com op verkoop boeken te staken
Het Nederlands Auschwitz Comité wil dat bol.com de verkoop van boeken met een antisemitische of revisionistische inhoud staakt.
Lees verder

New Dutch Wave en OCW op handelsmissie naar South by Southwest (SXSW)
Ook dit jaar gaat New Dutch Wave (NDW) met een delegatie Nederlandse organisaties naar South by Southwest (SXSW). Het evenement vindt zoals altijd plaats in Austin Texas, van 13 t/m 22 maart.
Lees verder

Ook Baidu met omzetwaarschuwing
De Chinese zoekmachine Baidu heeft een omzetwaarschuwing afgegeven. Het bedrijf houdt rekening met 13 procent minder omzet als gevolg van de coronacrisis.
Lees verder

Made.com: influencer marketing raakt uitgehold
Online woonwinkel Made.com is de eerste die hardop uitspreekt wat veel andere merken zijn gaan denken: het begrip influencer marketing raakt uitgehold en de waarde ervan overschat.
Lees verder

Zeventig procent online reclame naar Facebook en Google
Zeventig procent van de online reclamebudgetten wereldwijd gaat naar twee partijen: Facebook en Google. De reclamemarkt is een ongereguleerde duopolie geworden waar enkel de kruimeltjes nog toevallen aan lokale partijen en techspelers die niet zijn opgewassen tegen de twee reuzen.
Lees verder

Apple betreedt op eigen krachten Indiase markt
Apple betreedt volgend jaar officieel de markt in India met tenminste een Apple Store. Dat heeft CEO Tim Cook deze week bekend gemaakt op een bijeenkomst van aandeelhouders.
Lees verder

Google Earth breder ondersteund in browsers
Google Earth kan vanaf nu worden bekeken in de browsers Edge, Firefox en Opera, terwijl dat voorheen alleen gold voor Googles eigen Chrome.
Lees verder

'Brave meest privacyvriendelijke browser'
Brave geldt als de meest privacyvriendelijke browser, zo stelt hoogleraar en onderzoeker Douglas Leith van het Trinity College Dublin op basis van eigen onderzoek.
Lees verder