dinsdag 11 februari 2020

Nieuwe deeldienst e-scooters live in Rotterdam

Nieuwe deeldienst e-scooters live in Rotterdam
Het familiefonds van de familie Pon lanceert in Rotterdam een nieuwe deeldienst voor elektrische scooters: Check. Uiteindelijk wil het bedrijf de makkelijkste weg in een stad aanbieden, los van de vervoersmodaliteit die de lokale reizigers wenst.
Lees verder

Miljoen nieuwe digitale abonnees NY Times in 2019
Het aantal digitale abonnees van de NY Times is in 2019 met dertig procent, of een miljoen lezers, gestegen tot 4,4 miljoen. Nog maar twintig procent van de abonnees ontvangt de krant op bedrukt papier.
Lees verder

Chrome gaat onversleutelde downloads blokkeren
Chrome gaat onversleutelde downloads in de nabije toekomst blokkeren. Met name downloads die worden aangeboden op sites die zelf wel versleuteld zijn, de zogenoemde mixed content downloads.
Lees verder

Jaaromzet Criteo -2 procent tot 2,3 miljard euro
Reclametechnologie Criteo sluit 2019 af met een omzetdaling en ziet nog geen licht aan het einde van de tunnel. Voor 2020 houdt de leiding rekening met een omzetdaling van tien procent.
Lees verder

Gites.nl koopt Gites.com
De Nederlandse online verhuurder van Franse vakantiehuisjes Gites.nl koopt het gelijknamige .com-domein om zich duidelijker op de buitenlandse markt te profileren.
Lees verder

Minister wil einde aan fax in de zorg
Online in een persoonlijke gezondheidsomgeving je eigen medische gegevens inzien en delen met wie je wilt, of ze koppelen aan apps. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) wil dat dit voor alle ziekenhuispatiƫnten mogelijk wordt. Ziekenhuizen en klinieken krijgen 75 miljoen euro om snel aan de wettelijke verplichting te kunnen voldoen, zodat zij medische gegevens voor patiƫnten beschikbaar kunnen stellen.
Lees verder

75 miljoen dollar groeigeld voor Soundcloud
De Amerikaanse satellietradiozender SiriusXM investeert 75 miljoen dollar in het audioplatform Soundcloud uit Duitsland.
Lees verder

Vrijdag besluit over lot Mobile World Congress, deelname Deutsche Telekom en Vodafone onzeker
De organisatie van het Mobile World Congress besluit vrijdag of het congres eind deze maand doorgaat. Het ziet er somber uit nu Deutsche Telekom en Vodafone hun deelname dreigen in te trekken.
Lees verder

Duitse fintechbank N26 weg uit VK
De Duitse fintechbank N26 trekt zich terug uit het Verenigd Koninkrijk. Reden is dat het een Europese banklicentie heeft via de Duitse Centrale Bank, maar die geldt straks niet meer voor Engeland.
Lees verder