donderdag 13 februari 2020

Nederlanders gamen dagelijks half miljard minuten

Nederlanders gamen dagelijks half miljard minuten
Nederlanders gamen samen bijna een half miljard minuten per dag. En dat doen we steeds vaker op de smartphone. Het aandeel gebruiksminuten op de smartphone is inmiddels beduidend groter dan het aandeel van console gaming. Dat blijkt uit de tweede editie van de Smart Media Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 3.600 Nederlanders.
Lees verder

Deelmobiliteit Eindhoven alleen met vergunning
Eind januari heeft de Eindhovense gemeenteraad besloten dat het aanbieden van deelfietsen en -scooters alleen nog is toegestaan met een vergunning. Zo wil Eindhoven ervoor zorgen dat deelmobiliteit op een duurzame en herkenbare manier gestimuleerd wordt. Tegelijkertijd zorgen vergunningen ervoor dat er geen wildgroei en overlast ontstaat.
Lees verder

159 miljoen orders voor Takeaway in 2019
Takeaway verwerkte in 2019 niet minder dan 159 miljoen orders, een stijging van 70 procent ten opzichte van 2018. Dat kwam uiteraard mede doordat het bedrijf de Duitse activiteiten van Delivery Hero en Foodora had overgenomen. Qua orders is Duitsland Nederland inmiddels ruim gepasseerd.
Lees verder

Uber verhuist naar Tripolis-Park in Amsterdam
Het internationale hoofdkantoor van Uber verhuist naar een nieuwe locatie. In 2022 zal het techbedrijf in het monumentale Tripolis-Park een nieuwe campus realiseren voor alle huidige en toekomstige medewerkers.
Lees verder

Facebook stelt Europese lancering datingapp uit
Facebook wacht met de introductie van zijn datingapp nadat het Europese hoofdkantoor van Facebook in Dublin is doorzocht door de Ierse privacytoezichthouder. De app zou vandaag zijn verschenen.
Lees verder

Overleeft het Mobile World Congress het coronavirus?
Er is alom verbazing over het annuleren van het Mobile World Congress, zo schrijven Spaanse kranten vanochtend. De ISE in Amsterdam met 80.000 bezoekers is deze week gewoon doorgegaan, zelfs met standhouders die niet langer naar Barcelona wilden komen, en de internationale motorshow in Genève wordt evenmin afgelast. Organisator GSMA zal later vandaag tijdens een persconferentie een nadere toelichting geven.
Lees verder

Online omzet 16,6 procent hoger in 2019
In 2019 was de online omzet in Nederland 16,6 procent hoger dan in 2018. Webwinkels hebben bijna 14 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met ruim 21 procent. Dat meldt CBS vandaag.
Lees verder

Bedrijf van Android bedenker Andy Rubin stopt
Het doek valt voor Essential, het bedrijf van Android bedenker Andy Rubin. Na meerdere geflopte projecten gaat de stekker uit het bedrijf.
Lees verder

Spil Games volledig in handen van Azerion
Het Nederlandse Azerion neemt voor een onbekend bedrag de rest van uitgever Spil Games over. Het wordt volledig eigenaar van dertig gamingportals met in totaal zestig miljoen bezoeken per maand.
Lees verder