woensdag 19 februari 2020

Maaltijdbezorger Blue Apron zoekt koper

Maaltijdbezorger Blue Apron zoekt koper
De Amerikaanse bezorger van maaltijdboxen Blue Apron zoekt een koper na wederom sterk tegenvallende resultaten. In het vierde kwartaal daalde de omzet met 33 procent naar ruim 94 miljoen dollar omdat het klanten is kwijtgeraakt.
Lees verder

ACM trekt telefoonnummers van nephelpdesks in
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft samen met een aantal telecomaanbieders honderd telefoonnummers ingetrokken, die werden gebruikt voor nephelpdesks.
Lees verder

Mobiel webverkeer stijgt flink
Het mobiele webverkeer is sinds 2017 met ruim 30 procent toegenomen, terwijl desktopverkeer 3,3 procent is gehaald. Dat blijkt uit cijfers van SimilarWeb.
Lees verder

Plugin maakt 100.000 WordPress sites onveilig
Wederom zorgt een WordPress plug-in voor grote problemen. De ThemeGrill Demo Importer maakt in een klap 100.000 WordPress-sites kwetsbaar.
Lees verder

Yourhosting wijzigt wachtwoorden e-mail accounts na hack
Het Zwolse hostingbedrijf Yourhosting wijzigt uit voorzorg de wachtwoorden van e-mailaccounts nadat een onbevoegd persoon via een hack mogelijk toegang heeft gekregen tot onversleutelde inloggegevens.
Lees verder

Groupon terug naar de basis: geen directe verkoop meer
Groupon stopt met directe verkoop van kleding, speelgoed en andere fysieke spullen. Reden is dat deze markt volledig verzadigd is.
Lees verder

Browser Waterfox in andere handen
De op privacy gerichte browser Waterfox is in handen gekomen van het Britse digitale bureau System1. Dat eerder al de zoekmachine Startpage heeft ingelijfd.
Lees verder

Bertelsmann: klimaatneutraal per 2030
Het Duitse mediaconcern Bertelsmann wil per 2030 klimaatneutraal opereren. De uitstoot van broeikasgassen moet worden gehalveerd, ten opzichte van 2030, en de andere helft wordt gecompenseerd via derde partijen.
Lees verder

'Cryo-chip overkomt obstakel voor grootschalige quantumcomputers'
QuTech, een samenwerking van de TU Delft en TNO, heeft naar eigen zeggen een belangrijke horde genomen op de weg naar een werkende, grootschalige quantumcomputer. Samen met Intel heeft QuTech een geïntegreerd circuit ontworpen en gefabriceerd dat bij extreem lage temperaturen werkt en zogeheten qubits aan kan sturen.
Lees verder