vrijdag 14 februari 2020

Forse stijging privacyklachten in 2019

Forse stijging privacyklachten in 2019
In 2019 dienden ruim 27.800 mensen een klacht in bij de Autoriteit Persoonsgegevens vanwege een mogelijke privacyschending. Dat is bijna 79 procent meer dan in 2018. Ondanks maatregelen om klachten sneller af te handelen, blijft de capaciteit van de privacytoezichthouder onvoldoende om burgers snel genoeg te helpen. Dat zegt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).
Lees verder

Huawei Mate X volgende maand naar Nederland
De Mate X, de opvouwbare smartphone van Huawei, komt volgende maand eindelijk beschikbaar in Nederland, al is nog geen datum genoemd. Ook de prijs staat nog niet vast.
Lees verder

Aandeel online bloemenverkoop gegroeid naar 5 procent in 2019
De bloemenverkoop in Nederland blijft in de komende twee jaar stabiel, maar het aandeel online verkopen zal volgens ABN AMRO wel groeien. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van ABN AMRO, Chrysal en E-Flora door Q&A is verricht.
Lees verder

Emerce GAUC: de foto's
Het Emerce congresseizoen begon donderdag met de Google Analytics User Conference in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Er waren sprekers van (uiteraard) Google, Booking.com, Up Analytics, VodafoneZiggo, Landal GreenParks, Traffic Builders en OrangeValley. De foto's zijn zoals altijd van Peter Boer.
Lees verder

JD.com zet mensen aan het werk die door coronavirus thuiszitten
Het Chinese e-commercebedrijf JD.com neemt 20.000 mensen aan die momenteel die niet kunnen werken door het coronavirus. Het gaat om koeriers en medewerkers van distributiecentra. Op dit moment zijn al 700 werknemers van tien verschillende bedrijven aan de slag gegaan.
Lees verder

Albert Heijn Belgiƫ gaat boodschappen thuisbezorgen
Ook Albert Heijn Belgiƫ gaat binnenkort boodschappen bij klanten thuisbezorgen. Deze week opende de keten zijn 50ste winkel en klanten kunnen nu hun online bestelde boodschappen al ophalen bij Pick Up Points.
Lees verder

VodafoneZiggo: minder tv-, meer internetklanten
VodafoneZiggo verloor in 2019 een kleine dertigduizend televisieklanten, maar won wel weer 45.000 internetklanten. Mogelijk KPN-weglopers. De jaaromzet steeg 1 procent tot 3,9 miljard.
Lees verder

ACM: 2500 gedupeerden van nepprofielen op datingsites
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) constateert op Valentijnsdag dat er nog steeds datingsites zijn die gebruik maken van nepprofielen zonder daarover duidelijk te zijn. Consumenten worden hierdoor misleid, omdat geen contact mogelijk is met de persoon die in het nepprofiel wordt beschreven.
Lees verder

Nu al onenigheid over compensatie MWC
De organisatie van het afgelaste Mobile World Congress wil deelnemende bedrijven vragen om de annuleringskosten zelf te dragen, onder het mom van overmacht, maar vindt de Spaanse autoriteiten tegenover zich. Zelfs gezondheidsorganisatie WHO heeft vraagtekens bij het besluit om de telecombeurs die eind februari van start had moeten gaan af te blazen.
Lees verder