donderdag 27 februari 2020

D66 ontevreden over effect aandelenaankoop KLM

D66 ontevreden over effect aandelenaankoop KLM
Minister Hoekstra haalde vorig jaar 744 miljoen uit de Nederlandse schatkist voor een belang van 14% in Air France-KLM. De beurskoers van het bedrijf staat ondertussen 34% lager, op papier een verlies van bijna een kwart miljard. De Kamer vindt het tijd voor duidelijke afspraken.
Lees verder

Akkoord bereikt over verzekering arbeidsongeschiktheid zzp'ers
De sociale partners zouden na lang onderhandelen een akkoord hebben bereikt over de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers. Ze willen het volgende week presenteren aan minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken, meldt het FD.
Lees verder

Griekse eilandbewoners pikken het niet langer
Op de Griekse eilanden Lesbos en Chios blijft het onrustig. Ook vandaag raakten bewoners weer slaags met de politie. Ze verzetten zich tegen de plannen voor nieuwe opvangplekken voor vluchtelingen.
Lees verder

Hoe ver zijn we met het coronavaccin?
Wereldwijd zijn wetenschappers en bedrijven druk bezig om een vaccin te vinden voor het coronavirus. En om medicijnen te ontwikkelen om de ziekte te bestrijden. Maar hoe dicht zijn we al bij dé oplossing?
Lees verder

Arriva stopt met eersteklas-coupés
In de nieuwe treinen van Arriva in Groningen en Friesland zitten binnenkort géén eerste klas-coupés meer. In plaats daarvan gaat Arriva de tweede klasse iets 'comfortabeler' maken.
Lees verder

Taxichaffeurs binden strijd aan met Uber
Taxichauffeurs gaan in Den Haag protesteren tegen het beleid van Uber. Dat kondigden ze aan na een gesprek vanmiddag op het hoofdkantoor van Uber in Amsterdam.
Lees verder

Reisbranche heeft geen corona-draaiboek
De reisbranche heeft voor het coronavirus helemaal geen draaiboek. Dat zegt Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR, de brancheclub van reisorganisaties. Nu het virus op vakantiebestemmingen als Tenerife en Innsbruck is aangetroffen, raken reisbureaus in de problemen, merkt de ANVR.
Lees verder

Een miljoen woningen heeft kans op funderingsschade
Eén miljoen woningen loopt risico op funderingsschade als gevolg van klimaatverandering. De inschatting is van het KCAF (Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek). Het gaat om één op de vier woningen gebouwd voor 1970. En dat schadebedrag kan volgens de organisatie oplopen tot 60 miljard euro...
Lees verder

Updates | Corona verspreidt zich door Europa
In steeds meer landen duikt het corona-virus op. Ook in Denemarken, Noorwegen en Roemenië zijn besmettingen vastgesteld. En zojuist werd bekend dat ook Estland een geval meldt. Gisteren kwamen meldingen binnen uit Griekenland, Noord-Macedonië en Georgië. Volg dit liveblog voor meer nieuws over het...
Lees verder

Eigenaar Blokker België eerder veroordeeld
De nieuwe baas van Blokker België, Dirk Bron, is eerder veroordeeld voor onbehoorlijk bestuur. Dat schrijft het FD. Bron gebruikte in 2008 tienduizenden euro's van zijn modezaak voor privégebruik. Toen het bedrijf even later failliet ging, konden curatoren naar het geld fluiten. Gisteren werd al...
Lees verder

Meer mkb'ers kiezen voor gefaseerde verkoop
Mkb-ondernemers verkopen hun bedrijf steeds vaker in delen. Dat blijkt uit een rondgang van het FD. Het voordeel voor ondernemers is dat ze dan al een deel van de bedrijfswaarde kunnen cashen. Daar staat natuurlijk tegenover dat ze dan niet langer alleen de baas zijn.
Lees verder

CDA bindt strijd aan met webwinkel buiten Europa
Er moeten sancties komen voor webwinkels van buiten de EU die zich niet aan Europese regels houden. Dit wil het CDA om consumenten beter te beschermen. De oproep van het CDA volgt kort na het nieuws dat de meeste producten van bijvoorbeeld Alibaba niet aan Europese eisen voldoen. 'Handhaving wordt...
Lees verder