vrijdag 14 februari 2020

Bombrief ontploft bij ING in Amsterdam

Bombrief ontploft bij ING in Amsterdam
Bij een ING-kantoor in Amsterdam is zojuist een bombrief ontploft. Er zijn geen gewonden, meldt de bank.
Lees verder

Rabobank boekt fors minder winst door lage rente
Rabobank heeft vorig jaar 2,2 miljard euro verdiend, tegenover 3 miljard euro het jaar ervoor. De bank heeft last van de aanhoudend lage rente. Ook zet Rabobank meer geld opzij voor leningen die misschien niet kunnen worden afbetaald.
Lees verder

Flitsmeister wil groepsroutering toepassen op de snelweg
Er werd vorig jaar meer gecontroleerd op snelheidsovertredingen, maar minder geflitst. Iets waar Flitsmeister een aandeel in heeft. De app heeft wel steeds meer moeite de concurrentie van zich af te houden.
Lees verder

FvD stemt in EU vóór vrijhandelsverdrag met Vietnam
Er is een aparte situatie ontstaan binnen het Forum voor Democratie. Baudet is in de Tweede Kamer erg kritisch over het CETA-verdrag met Canada, terwijl Forum in Europees parlement akkoord gaat met een vrijhandelsverdrag met Vietnam.
Lees verder

Bijna witte rook voor Kaag en CETA
Tijdens het debat over CETA-verdrag heeft minister Sigrid Kaag de kritiek van tafel geveegd. Het is nu zo goed als zeker dat CETA door de tweede kamer gaat komen. Daar moest ze wel toezeggingen aan de ChristenUnie voor doen.
Lees verder

Bijltjesdag voor Boris' Britse kabinet
De Britse premier Boris Johnson heeft een groot deel van zijn kabinet ontslagen. Het hoogtepunt van de ontslaggolf was het opstappen van de minister van Financiën, Sajid Javid.
Lees verder

'BP laat zien: het kan wél'
De aandeelhoudersvergadering van BP in mei wordt voor Follow This het moment van de waarheid. Dan wordt een klimaatresolutie van de activistische aandeelhouder in stemming gebracht, die steun vraagt voor doelen die in lijn zijn met het Klimaatakkoord van Parijs.
Lees verder

Directeur PBL: wij hebben geen rekenfout gemaakt
Dankzij een forse rekenfout van het Planbureau voor de Leefomgeving zou je huis verduurzamen 40 tot 50 procent hoger zijn dan verwacht. Dat zegt woningcoöperatie-koepel Aedes, maar wordt door de PBL-directeur Hans Mommaas van tafel geveegd.
Lees verder

VolkerWessels: stikstofmaatregelen niet genoeg om bouwprojecten aan de gang te krijgen
In een persbericht laat een van de grootste bouwonderneming, VolkerWessels, weten dat de stikstofmaatregelen van het kabinet niet genoeg zijn om de bouwprojecten aan te jagen.
Lees verder

Von der Leyen achtervolgd door schandaal
De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, is verhoord in de Duitse Bundestag. Tijdens haar periode als minister van Defensie heeft ze externe experts ingehuurd van een voormalig werkgever van haar staatssecretaris.
Lees verder

'Kartelvorming bij versterking huizen Groningen'
Het versneld verstevigen van ruim duizend huizen in Groningen stuit op flinke kritiek. Advocaten vermoeden dat bouwbedrijven zich wel eens schuldig kunnen maken aan kartelvorming. Dat bevestigen ze onafhankelijk van elkaar tegenover BNR.
Lees verder

Nederland ziet Franse kernwapenstrategie niet zitten
Nederland gaat níet meebetalen aan Franse kernwapens. Een Europees kernwapenplan onder leiding van Macron ziet Den Haag evenmin zitten. Dit blijkt uit een rondgang van BNR door de Tweede Kamer. Premier Rutte is vandaag op bezoek bij de Franse president. Die riep afgelopen week de Europese...
Lees verder