woensdag 12 februari 2020

Bol.com wil marktleider blijven in Benelux

Bol.com wil marktleider blijven in Benelux
Ahold Delhaize heeft de omzet in het vierde kwartaal zien stijgen met 3,1 procent tot 17,4 miljard euro. Het moederconcern van onder andere Albert Heijn en Bol.com wil de eigen winkels verder versterken en groeien waar nog weinig winkels zitten. Met Bol.com in de gelederen als groot online-kanon...
Lees verder

Transavia laat passagiers betalen voor handbagage
Transavia laat vanaf 30 maart passagiers betalen die per se hun bagage mee willen nemen in de cabine. Daarmee is Transavia de eerste Nederlandse maatschappij die meerkosten in rekening brengt voor handbagage.
Lees verder

Heineken scoort vooral met vertrouwde huismerk
De omzet van bierbrouwer Heineken is vorig jaar met 5 procent gestegen naar 28,4 miljard euro. De winst groeide met 3,9 procent. Vooral het good old Heineken-biertje deed het wereldwijd weer een stuk beter dan een jaar eerder: de huisbrand trotseerde alle oprukkende IPA'tjes, met een groei van 8...
Lees verder

GP China uitgesteld om coronavirus
De Grote Prijs van China in de Formule 1 is uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat is bevestigd door de internationale race-associatie FIA. Meer informatie volgt.
Lees verder

Topman Transdev: Elektrische bussen uit China nodig
In september maakte Pier Eringa de overstap van ProRail naar Transdev Nederland, het moederbedrijf van vervoerders Connexxion en Hermes. Transdev staat in Nederland voor de keuze tussen elektrische bussen uit Nederland of China.
Lees verder

Tweede Kamer in keihard debat over CETA-verdrag
Het handelsverdrag met Canada heeft de afgelopen week Den Haag in zijn greep gehouden. De Tweede Kamer is woensdagmiddag bij elkaar gekomen om erover te debatteren.
Lees verder

Ondernemers krijgen maanden last van gevolgen coronavirus
Ondernemers gaan nog maanden lang last krijgen van het coronavirus. Dat voorspellen de ondernemers tijdens een bijeenkomst van MKB Nederland en VNO-NCW.
Lees verder

Italiaanse Senaat heft immuniteit politicus Salvini op
De Italiaanse Senaat heeft de immuniteit van de uiterst rechtse politicus Matteo Salvini opgeheven. De leider van de uiterst rechtse partij Lega wordt beschuldigd van vrijheidsberoving, nadat hij als minister van Binnenlandse Zaken een schip met migranten niet aan land liet komen.
Lees verder

EU-parlement voert druk begrotingsstandpunt Nederland op
Het Europese parlement is niet blij met de Nederlandse houding tegenover de Europese begroting. Nederland wil graag dat deze begroting niet groter is dat 1% van het Europese BBP.
Lees verder

Zelfrijdende trein Arriva rijdt voor het eerst met passagiers
De zelfrijdende trein van Arriva rijdt al een jaar zonder passagiers door Europa, tot vandaag. André Buikhuizen, de programmaleider OV van de provincie Groningen was één van deze passagiers.
Lees verder

Criminelen hebben het gemunt op smerige matrassen
Lekker slapen leidt tot steeds meer problemen. Een groeiende matrassen-berg is moeilijk te recyclen en criminelen bemoeien zich ook steeds vaker met de matrassenwereld.
Lees verder

Kamer wil Wadden beschermen met vaarverbod tijdens storm
De zuidelijke vaarroute langs de Waddeneilanden moet bij een storm afgesloten worden, dat wil een Kamermeerderheid. Daarmee zou een ramp met containerschepen voorkomen kunnen worden.
Lees verder