donderdag 27 februari 2020

Bedrijf uit Geesteren krijgt asbestboete

Bedrijf uit Geesteren krijgt asbestboete
Een bedrijf uit Geesteren (Overijssel) heeft een asbestboete gekregen van € 26.100,00. Het bedrijf voerde asbestwerkzaamheden uit op het dak van een bedrijfspand in Borger (Drenthe) zonder dat zij voorzorgsmaatregelen had genomen. Werknemers hebben hierdoor een groot risico gelopen op blootstelling aan asbestvezels.
Lees verder

Litouws transportbedrijf beboet voor mogelijke onderbetaling
Een Litouws transportbedrijf heeft van de Inspectie SZW een boete gekregen van € 89.000,-. Het bedrijf heeft niet voldaan aan de vordering van de Inspectie SZW om gegevens over betaalde loon en gewerkte uren van de werknemers te verstrekken. Hierdoor konden de inspecteurs niet nagaan of vijftien vrachtwagenchauffeurs die vooral in Nederland werkten wel voldoende loon kregen. Het transportbedrijf is van mening dat het Litouwse arbeidsrecht van toepassing is op de chauffeurs.
Lees verder

Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers
De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt  bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werken te lang of mogen ├╝berhaupt op bepaalde tijden niet werken omdat ze te jong zijn. Dit geldt zowel voor grote ketens met eigen bezorgers als voor de kleinere eetgelegenheden met eigen bezorgers....
Lees verder

Aantal arbeidsongevallen neemt toe: Inspectie SZW gaat strenger toezien op preventie
Steeds meer werknemers worden slachtoffer van een arbeidsongeval. Uit cijfers van de Inspectie SZW blijkt dat het aantal meldingen van een arbeidsongeval is gestegen van 4368 in 2018 naar 4474 in 2019. Vorig jaar overleden 69 mensen als gevolg van een ongeval tijdens het werk (2018: 71). Verreweg de meeste van deze fatale ongelukken vonden plaats in de bouw. Ook in de sectoren industrie, vervoer en opslag en de agrarische sector vielen veel slachtoffers.
Lees verder