donderdag 13 februari 2020

Autobranche Europa vreest effecten productiestop auto-onderdelen

Autobranche Europa vreest effecten productiestop auto-onderdelen
Het Coronavirus kan de Europese auto-industrie vele miljoenen - en op termijn miljarden kosten. Dat is de vrees van Clepa, de branche-organisatie voor toeleveranciers in de Europese auto-industrie.
Lees verder

Verhoging PFAS-norm helpt nog lang niet alle bouw- en baggerprojecten op weg
Ondanks de verhoogde PFAS-norm zijn in een derde van alle gemeenten de bouw- en baggerprojecten nog niet hervat. Dat blijkt uit inventarisatie van Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
Lees verder

Penny wise, pound foolish
Nu bijna 20 jaar geleden probeerden toenmalig premier Wim Kok en zijn collega-regeringsleiders in Nice een nieuw Europees Verdrag te smeden. Pas toen na vier dagen de schone overhemden en het eten op waren, kwamen ze tot een akkoord.
Lees verder

Uitgekochte boeren stuiten op flinke extra kosten
Boeren die hun bedrijf opdoeken en ergens anders willen wonen, kunnen rekenen op tienduizenden euro's aan extra kosten. Dat geld gaat op aan het wijzigen van het bestemmingsplan, anders mag een nieuwe eigenaar er niet wonen, zo zeggen deskundigen tegen BNR. De uitkoopregeling van het kabinet dekt...
Lees verder

Kaag overleeft eerste ronde CETA-debat
Minister Sigrid Kaag heeft de eerste CETA-ronde overleefd. De ChristenUnie - cruciaal voor de stemming in de Tweede Kamer - wil 'waarborgen' van de minister over het vrijhandelsverdrag met Canada.
Lees verder

'Bijna een derde van IT'ers wil uit de sector'
Bijna een derde van de IT'ers speelt met de gedachte om het vakgebied te verlaten. Dat blijkt uit een enquête van AG Connect, het vaktijdschrift voor IT'ers. De belangrijkste reden om de sector te willen verlaten is de hoge druk op bijscholing.
Lees verder

Cryo-Save-CEO verdacht van fraude en mismanagement
Opnieuw ophef rond stamcelbank Cryo-Save. Want de CEO van het bedrijf, Frédéric Amar, wordt in Zwitserland verdacht van verduistering, faillissementsfraude, crimineel mismanagement en schending van transplantatiewetgeving. Dat heeft het OM in Genève bevestigd aan het Financieele Dagblad.
Lees verder

'Zzp'ers zijn niet het probleem in de zorg'
Als je zzp'ers in de zorg onder een vergrootglas gaat leggen, jaag je ze alleen maar weg. Dat stelt VVD-Kamerlid Kelly Regterschot. Het plan van minister Hugo de Jonge om de vele zzp'ers in de zorg aan te pakken, zou weleens heel slecht kunnen uitpakken, meent ze.
Lees verder

CBS: Laagste economische groei in vijf jaar
De Nederlandse economie groeide in 2019 met 1,7 procent, de laagste groei in vijf jaar, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2018 groeide het Nederlands bruto binnenlands product (bbp) nog met 2,6 procent.
Lees verder

'Vergroening huizen tot 50 procent duurder'
Huiseigenaren en woningcorporaties zijn fors meer geld kwijt om huizen te vergroenen dan het kabinet tot nu toe heeft voorgespiegeld, meldt het AD. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geeft toe dat de kosten te laag zijn ingeschat.
Lees verder

'Haal migranten uit Afrika om personeelstekort te verlichten'
Migranten uit Afrika kunnen goed worden ingezet om tekorten op de Nederlandse arbeidsmarkt op te vullen, vindt D66-Kamerlid Maarten Groothuizen. Hij pleit vandaag in de Volkskrant voor de mogelijkheid voor migranten van buiten de EU om tekorten voor vier jaar op te vullen.
Lees verder

Lichte groei Rotterdamse haven
De Rotterdamse Haven is een klein beetje gegroeid vorig jaar. De overslag is een fractie hoger uitgekomen, maar vooral in de tweede helft van vorig jaar viel de groei tegen.
Lees verder