maandag 17 februari 2020

ANWB, DPG Media en Jumbo genomineerd voor de DDMA Customer Data Award 2020

ANWB, DPG Media en Jumbo genomineerd voor de DDMA Customer Data Award 2020
Uit een recordaantal inzendingen heeft de jury ANWB, DPG Media en Jumbo genomineerd voor de DDMA Customer Data Award 2020. […]
Lees verder

KPN NetwerkNL en netbeheerders gaan samen graafschade door glasvezel voorkomen
KPN NetwerkNL en netbeheerders Stedin, Enexis en Liander hebben een convenant ondertekend om gezamenlijk graafschade te voorkomen bij de aanleg van het glasvezelnetwerk.
Lees verder

Airbnb vergunning voor Amsterdam
Amsterdam voert een vergunningenstelsel in voor het verhuren van woningen aan toeristen via platforms als Airbnb. De Raad van State (RvS) heeft onlangs vastgesteld dat het onttrekken van een woning aan de woningvoorraad zonder een vergunning niet is toegestaan.
Lees verder

Hergebruik van metaalpoeder voor 3D-printen
Volgens UT-promovendus Laura Cordova Gonzalez kunnen metaalpoeders die worden gebruikt bij 'additive manufacturing' – hoe 3D printen in de industrie wordt genoemd – veilig worden hergebruikt. Dit maakt het mogelijk om afval te verminderen bij de productie van veel functionele onderdelen voor toepassing in de lucht- en ruimtevaart, de biomedische industrie, de energiesector en de auto-industrie.
Lees verder

Oprichter Rob Glaser pompt 10 miljoen dollar in RealNetWorks
Oprichter Rob Glaser van RealNetworks pompt 10 miljoen dollar in de onderneming die hij 25 jaar geleden oprichtte. Het bedrijf uit Seattle zet een nieuwe koers in: die van gezichtsherkenning.
Lees verder

Infographic: duurzame energie
Tech vreet stroom en alleen daarom al moeten we op zoek naar alternatieve niet-fossiele energiebronnen. Duurzame energie was eind 2018 wereldwijd al verantwoordelijk voor een kleine 2,351 gigawatt aan vermogen, oftewel eenderde van alle capaciteit. Maar onze behoefte aan energie groeide in 2018 ook met 2,3 procent. Tot 2024 zal duurzame energie met 50 procent groeien. GreenMatch inventariseerde 14 alternatieve energiebronnen.
Lees verder

Everything-as-a-service: fundament voor de circulaire economie?
De afgelopen jaren hebben steeds meer bedrijven en merken abonnementsmodellen voor producten geïntroduceerd. Binnen die trend gaan aanbieders in toenemende mate richting 'everything-as-a-service', waarbij klantwensen nog sterker centraal staan. Ogenschijnlijk een nuanceverschil, maar met belangrijke gevolgen voor de praktijk. En een potentieel fundament voor de circulaire economie.
Lees verder

Kleine bedrijven lopen achter met digitalisering
Eén op de drie Nederlandse bedrijven zegt de bedrijfsvoering in hoge mate of bijna volledig gedigitaliseerd te hebben. Daarentegen geeft 36 procent aan de bedrijfsvoering niet of nauwelijks te hebben gedigitaliseerd. Dit meldt het CBS vandaag op basis van de nieuwste cijfers uit onderzoek naar ICT-gebruik onder bedrijven in Nederland.
Lees verder

Facebook blaast internationaal marketingcongres af wegens coronavirus
Facebook annuleert uit voorzorg zijn internationale marketingcongres dat vanaf 9 maart in het Moscone Center in San Francisco had moeten plaatsvinden. Er werden 4000 tot 5000 bezoekers verwacht.
Lees verder