zaterdag 4 januari 2020

Webwereld wenst je een heel gelukkig nieuwsjaar!

Webwereld wenst je een heel gelukkig nieuwsjaar!
Dat was het, 2019 ligt achter ons en 2020 is net begonnen. Het team achter Webwereld wenst je een gelukkig nieuwjaar!
Lees verder

Zo maak je van je Synology-Nas een private cloud-oplossing
Heb je een uitgebreid huishouden of zit je in het MKB? Heb je geen zin om al je data over te hevelen naar een clouddienst, maar wil je toch samenwerken met familieleden of collega's en alle data op een centrale plek opslaan en beheren? Het kan met je NAS en wij leggen je uit hoe.
Lees verder

Je kan je niet zomaar online afmelden
Bevalt die online streamingdienst je niet meer, word je overspoeld met (nutteloze) notificaties van dat ene sociale netwerk waar je vanaf wilt of wil je simpelweg niet meer worden lastig gevallen door je oude energiemaatschappij? Dan zou je denken dat opzeggen of afmelden de beste optie is, maar dat blijkt lastiger dan gedacht.
Lees verder

Je kan eindelijk iMessage gebruiken op je pc
iPhone-gebruikers die zich (nog) niet helemaal hebben verdiept in het Apple-ecosysteem opgelet. Het is nu eindelijk mogelijk om iMessage-integratie te hebben op je Windows-pc. Het moet alleen wel een Dell zijn omdat het om een door Dell gemaakte applicatie gaat.
Lees verder

GIMP vs Photoshop, welke is beter?
Als men praat over het bewerken van afbeeldingen, dan is de kans extreem groot dat het woord Photoshop valt. Dit pakket is zo populair dat het zelfs een werkwoord is geworden. Als er echter over kosten wordt gesproken (of over open source/Linux) dan komt GIMP al gauw om de hoek kijken. Dit gratis alternatief wordt vaak neergezet als iets dat Photoshop kan vervangen of zelfs beter is, maar is dat wel zo? Wij zochten het uit.
Lees verder