maandag 27 januari 2020

"We herbouwen het watersysteem beter dan het was"

"We herbouwen het watersysteem beter dan het was"

Orkaan Dorian richtte begin september 2019 enorme schade aan op de Bahama's. Op sommige eilanden stond zelfs geen huis meer overeind. Watertechnoloog Marij Zwart kwam midden in deze chaos terecht toen ze naar Abaco werd gevlogen om noodhulp te verlenen. Ondanks de uitdagende situatie bouwt zij nu samen met het plaatselijke waterbedrijf het volledige verwoeste watersysteem weer op – beter dan ooit.

Lees verder

Patente podcasts van Octrooicentrum Nederland
 Podcast OCNL nieuwsbericht thumb

Octrooicentrum Nederland start in 2020 met 3 podcastafleveringen. In de eerste aflevering staan de verhalen van 2 jonge ondernemers centraal.

Lees verder

Innovatiemissie High Tech/Smart Industry Zuid-Korea

Bent u actief op het gebied van high tech/smart industry en wilt u gebruik maken van de Eureka financiering voor R&D-projecten met potentiële partners uit Zuid-Korea of andere Eureka landen? Ga dan van 24 tot en met 28 mei 2020 mee met de innovatiemissie naar Zuid-Korea.

Waarom Zuid-Korea?

Zuid-Korea geeft 5% van het Bruto Nationaal Product (BNP) uit aan R&D en heeft een zeer goede infrastructuur. Bovendien heeft het land één van de meest geavanceerde ICT-infrastructuren in de wereld: het 5G-netwerk heeft bijna een landelijke dekking.

Lees verder

Circular Industries doet wat volgens anderen eigenlijk niet kan

De circulaire economie is hot. Maar dat betekent niet dat het ook gemakkelijk is om een circulaire onderneming op te zetten. Integendeel: het is vaak behoorlijk ingewikkeld om de financiering rond te krijgen, omdat financiers nog weinig ervaring hebben met circulaire ondernemingen. "Je hebt een lange adem nodig, maar het kan wel", weet ondernemer Niels Wagemaker uit eigen ervaring.

Lees verder

10 inspirerende circulaire innovaties

Laat u inspireren door 10 circulaire innovaties die met steun van RVO zijn ontwikkeld.

Lees verder