zaterdag 25 januari 2020

Wat is het coronavirus?

Wat is het coronavirus?
Het coronavirus is een verzamelnaam voor allerlei ziektes als MERS en SARS. Dit huidige coronavirus, een zogenoemd 2019-nCoV-virus, is nieuw en werd tot nu toe niet eerder bij mensen aangetroffen.
Lees verder

Ruim 100.000 diesels falen voor strengere APK
Tussen de 100.000 en 125.000 dieselvoertuigen komen vanwege strengere regelgeving volgend jaar niet meer door de APK-keuring. Dat blijkt uit beantwoording van Kamervragen door minister Stientje van Veldhoven van Milieu. De VVD reageert verbolgen.
Lees verder

Gedragscode farmaceutische industrie gaat níet over te hoge prijzen
Vandaag overhandigen vertegenwoordigers van de farmaceutische industrie hun nieuwe gedragscode aan minister Bruins van Medische zorg. De farmaceutische industrie heeft twee jaar aan deze code gewerkt, maar de code rept met geen woord over de hoge prijzen van nieuwe medicijnen. En dat is nu juist...
Lees verder

China aast op Nederlandse baggertechnologie
Investeringsmaatschappij Hal en twee baggeraars zijn aan het kijken of ze kunnen voorkomen dat belangrijke baggertechnologie en kennis van IHC in Chinese handen komt. Met een overname van het bedrijf wil het trio dat voorkomen. De gesprekken worden bevestigd aan het FD en het Belgische De Tijd.
Lees verder

BeNeLiga vooral bedoeld om geld te verdienen
Topvoetbalclubs uit België en Nederland gaan concreet werk maken van een gezamenlijke competitie. Accountantskantoor Deloitte heeft in opdracht van de KNVB onderzocht wat het sportieve en economische potentieel van de competitie is.
Lees verder

KiM: Vertraging door files stijgt naar record van crisisjaren
De komende vijf jaar zal de vertraging op de weg stijgen naar het hoogtepunt van de crisisjaren. Daarvoor waarschuwt Henk Stipdonk, directeur van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid, in De Nationale Autoshow op BNR. 'Per kilometer stijgen de reistijdverliezen met 14%. Dan zitten we weer op...
Lees verder

Kabinet: Missie Hormuz gaat 'gewoon' door
Ondanks de opgelopen spanningen rond Iran, gaat het kabinet toch nog een marineschip naar de Straat van Hormuz sturen. Regeringspartij D66 had eerder gevraagd om een heroverweging van de missie.
Lees verder

EU omzeilt VS in geschillencommissie WTO
De Europese Unie is samen met 16 andere landen een tijdelijke vervanger aan het opzetten van de geschillencommissie van Wereldhandelsorganisatie WTO. Het bestaande systeem wordt op dit moment geblokkeerd door de Verenigde Staten.
Lees verder

Rutte: Miljonairs betalen al genoeg belasting in Nederland
Premier Rutte ziet niets in een hogere belasting voor miljonairs. Dat zegt hij in reactie op de brief van 121 miljonairs en miljardairs deze week, aan alle andere miljonairs op de wereld. De boodschap van die brief was: eis dat de allerrijksten in jouw land eerlijker en zwaarder belast worden en...
Lees verder

Schietpartij Duitsland: zes doden; dader belde zelf politie
In het Duitse Rot am See heeft een 26-jarige man zes familieleden gedood. De dader belde na de moordpartij zélf de politie. De man meldde dat hij meerdere mensen had doodgeschoten.
Lees verder

Oad-directeur: 'vooruitzichten voor touroperators zijn zonnig'
Duizenden Nederlanders zagen eind vorig jaar hun geboekte busreizen als sneeuw voor de zon verdwijnen toen busbedrijf Havi Travel failliet ging. Maar wie met reisorganisatie Oad op pad ging kon gewoon de latten onderbinden. Arjan Koster legt uit wat er precies gebeurde en hoe Oad de toekomst ziet.
Lees verder

Dennenprocessierups in aantocht: nog meer jeuk
Na alle ellende met de eikenprocessierups wacht ons nu ook de komst van de dennenprocessierups. En die heeft nog veel meer brandharen dan zijn broertje in de eik. De rups komt vooral voor in Spanje maar maakt zijn aantocht door Frankrijk en België naar Nederland.
Lees verder