maandag 13 januari 2020

Voorzitter MKB-Nederland wil gelijk speelveld fysieke winkels en online platforms

Voorzitter MKB-Nederland wil gelijk speelveld fysieke winkels en online platforms
MKB Nederland wil een gelijk speelveld tussen fysieke winkels en online platforms. Dat vertelde MKB-Nederland Jacco Vonhof tijdens een uitzending van WNL op NPO Radio1. Vonhof is niet tegen online winkelen of de aanwezigheid van buitenlandse giganten. Online platforms zijn een gegeven.
Lees verder

Just Eat komt in handen van Takeaway.com
Takeaway.com heeft de strijd om de Britse maaltijdbezorger Just Eat gewonnen. Begin deze middag had het Nederlandse bedrijf 80,4 procent van de aandelen met stemrecht toegezegd gekregen, waarmee de weg open ligt voor een fusie van de organisaties.
Lees verder

Clash of Clans: 727 miljoen dollar in 2019
Clash of Clans bracht in 2019 niet minder dan 727 miljoen dollar op, volgens schattingen van Sensor Tower. Dat is 27 procent meer dan een jaar geleden.
Lees verder

Infographic: schuldgevoel bij bestelling pakket uit ander werelddeel
Meer dan een kwart van de consumenten heeft een schuldgevoel als hij of zij een bestelling uit een ander werelddeel laat bezorgen. Hoe kleiner de bezorgafstand van een pakket, hoe minder het schuldgevoel.
Lees verder

Legaltech: kentering in een conservatieve sector
De investeringen in de digitale transformatie van de rechtsgang zijn de laatste jaren fors omhoog gesprongen. De conservatieve sector heeft te maken met relatieve nieuwkomers die na standaard automatisering voor juristen in toenemende mate de klantreis onder de loep nemen. Daarmee ligt er een markt open waarin learnings uit onder andere Finance en Retail erg waardevol zijn.
Lees verder

Thuiswinkel.org: Duurzaamheid op agenda webwinkels
Webwinkels moeten nadenken over hun rol in de wereld en aan klanten vertellen over wat ze doen aan duurzaamheid. Thuiswinkel.org signaleert nakende interesse voor dit thema.
Lees verder

Amazon stapt in tv-reclame
Amazon wil een wereldspeler worden als exploitant van digitale tv-kanalen die via over the top-apparaten en apps worden uitgezonden. Hiertoe voert het in de VS verkennende gesprekken.
Lees verder

CES: slim slot van Yale
Sleutelmaker Yale heeft in Las Vegas de Linus aangekondigd. Dit slimme slot wordt bediend met de Yale Access-app.
Lees verder

CES: Spraaktechnologie in steeds meer apparaten
Er zijn wereldwijd inmiddels 80 tot 85 aanbieders van slimme luidsprekers, en alleen al zo'n 215 modellen. Het aantal aanbieders kan makkelijk oplopen naar 100 voordat er weer partijen afvallen, zo verwachten experts die vorige week tijdens CES werden geraadpleegd.
Lees verder