vrijdag 3 januari 2020

‘Universiteit Maastricht betaalde tonnen aan afpersers’

'Universiteit Maastricht betaalde tonnen aan afpersers'
De Universiteit Maastricht, die vlak voor kerst door ransomware is getroffen, zou tonnen aan losgeld hebben betaald aan zijn afpersers. Daarmee is de sleutel verkregen waarmee de systemen weer toegankelijk gemaakt kunnen worden. Universiteitsblad Observant meldt dat op basis van 'goed ingevoerde bronnen'. De Observant is de onafhankelijke krant van de universiteit.
Lees verder

In 2019 424 miljoen euro via crowdfunding opgehaald
In 2019 is in Nederland 424 miljoen euro via crowdfunding opgehaald. Dat is 29 procent meer dan in 2018, toen het ging om een bedrag van 329 miljoen euro. Voor het eerst werden meer dan 10.000 projecten en ondernemingen gefinancierd, zo blijkt uit gegevens van CrowdfundingCijfers.nl.
Lees verder

Consument wil goedkopere smartphones met behoorlijke specificaties
Goedkopere smartphones raken steeds meer in zwang. De Samsung Galaxy A10 en de A50 zijn momenteel wereldwijd de populairste Android smartphones, op de voet gevolgd door de Oppo A9 en A5S. Op de eerste plaats van de smartphoneverkopen staat Apples goedkopere iPhone XR, zo blijkt uit data van Counterpoint over het derde kwartaal.
Lees verder

E-commerce omzet PLUS stijgt 33 procent
De e-commerce omzet van supermarkketen PLUS is in 2019 gestegen met 33 procent. De totale omzet is uitgekomen op 2,61 miljard euro.
Lees verder

Werkplatform Maqqie trekt nieuwe investeerders aan
Werkplatform Maqqie heeft een extra kapitaalinjectie van bijna 1 miljoen euro gekregen. Twee nieuwe partijen participeren vanuit hun investeringsfondsen in de app, waarmee bedrijven eenvoudig flexwerkers selecteren, inhuren, inplannen en verlonen.
Lees verder

Albert Heijn lanceert opnieuw Voetbal App
Vanaf maandag 6 januari deelt Albert Heijn in alle winkels en bij online bestellingen voetbalplaatjes uit. Die kunnen worden gescand in een nieuwe Voetbal App.
Lees verder

'Online opzeggen vaak moeilijk gemaakt'
Bedrijven maken het vaak te moeilijk om online accounts of abonnementen op te zeggen. Dat stelt de Consumentenbond, die het opzeggemak van 125 populaire diensten onder de loep nam.
Lees verder

CES: Vier camera's, Infinity-O Display en duurzame batterij in nieuwe Samsung Galaxy
Samsung onthult aan de vooravond van de CES in Las Vegas de Galaxy A71 en Galaxy A51, de nieuwste toevoegingen aan de Galaxy A-serie. Met als bijzonderheid een batterij 'die langer meegaat om je drukke levensstijl bij te houden', een slimmere camera en een Infinity-O-display voor een 'ononderbroken visuele ervaring'.
Lees verder

Mobiel marketingbudget vooral naar reclame voor merk zelf
KPN heeft in de periode januari-oktober 2019 van de vier grote mobiele merken het meeste geld besteed aan mobiele marketing: ruim 35 miljoen euro. Vodafone kwam niet verder dan ongeveer 40 procent van dit bedrag. T-Mobile en Tele2 zaten er beiden tussenin. Dat blijkt uit een inventarisatie van Telecompaper.
Lees verder