zaterdag 18 januari 2020

Staatssecretaris wil drugscontroles chemische industrie

Staatssecretaris wil drugscontroles chemische industrie
Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken wil dat er onaangekondigde drugs- en alcoholtest komen in de Chemische industrie. Nu hoeven alleen piloten, treinmachinisten en chauffeurs met een dergelijke test rekening te houden. 'We krijgen steeds meer signalen dat er gevaarlijke situaties zijn...
Lees verder

Elektrische occasion staat steeds langer te koop
Een tweedehands elektrische auto stond het afgelopen jaar gemiddeld 19 dagen langer te koop dan in 2018. Een toename van bijna 58 procent. Dat blijkt uit cijfers van de RDW, verwerkt door databureau RDC. 'Het gemiddeld aantal sta-dagen is in Nederland toegenomen', zegt Noud Broekhof van de...
Lees verder

CDA: 'Kabinet maak eigen afweging ASML'
Het Kabinet moet zich niet laten gek maken door China of de VS en zélf de afweging maken of ASML een vergunning krijgt om geavanceerde chipmachines naar China te exporteren. Dat zegt CDA-Kamerlid en woordvoerder Mustafa Amhaouch in BNR Zakendoen.
Lees verder

Moederbedrijf CheapTickets komt in Chinese handen
Online reisbureau Travix, eigendom van BCD Holding, heeft een overeenkomst voor overname getekend met het Chinese Trip.com. Dat bevestigt directeur John Mangelaars in BNR Zakendoen. De mededingingsautoriteiten en de ondernemingsraad moeten de overname nog goedkeuren.
Lees verder

Werkzaamheden Zandvoort eind volgende maand klaar
De werkzaamheden aan Circuit Zandvoort zijn eind volgende maand klaar. De verbouwing ligt daarmee nog op schema, zegt directeur Robert van Overdijk. Ook alle bouwvergunningen zijn inmiddels afgegeven.
Lees verder

3.500 aanmeldingen in toeslagenaffaire
Minister Wopke Hoekstra van Financiën heeft duizenden nieuwe aanmeldingen gekregen in de toeslagenaffaire. 3.500 mensen willen dat hun dossier opnieuw wordt beoordeeld.
Lees verder

Koolmees blij met forse loonstijging eind 2019
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken is blij met de stijging van de cao-lonen eind vorig jaar. De toename was hoger dan ooit, bleek uit cijfers van werkgeversorganisatie AWVN.
Lees verder

'Kabinet gaat niet vallen over illegaliteit'
Aan de afspraken in het regeerakkoord over het niet strafbaar stellen van illegaliteit valt niet te tornen. Dat zegt ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers in The Friday Move. 'Als je daarvan afwijkt heb je een probleem; niemand wil een vertrouwenscrisis, dus dat gaat niet gebeuren.'
Lees verder

Van Laarhoven: Volgende week uitspraak
De rechter doet volgende week uitspraak in de zaak-Van Laarhoven. De gevangenisarts die Van Laarhoven heeft onderzocht vindt dat hij niet naar het ziekenhuis hoeft, omdat er in de gevangenis genoeg medische zorg is. Een gevaarlijk standpunt, meent zijn advocaat Geert-Jan Knoops. 'Er kan tussen nu...
Lees verder

Citrix uit gratie bij gemeenten en Tweede Kamer
Steeds meer organisaties schakelen Citrix uit. Het gaat om gemeenten, onderwijsinstellingen, en ook de Tweede Kamer. Dat doen ze na een advies van het Nationaal Cyber Security Centrum.
Lees verder

Nederlandse trainingsmissie Irak wordt hervat
De Nederlandse trainingsmissie in Irak wordt in de komende dagen hervat. De missie was begin deze maand stilgelegd in verband met de oplopende spanningen tussen het Iraakse buurland Iran en de Verenigde Staten.
Lees verder

Ballast Nedam gaat voor 100 procent duurzaam
Onno Dwars is directeur bij Ballast Nedam Development. Ondanks alle problemen in de bouw rond PFAS en stikstof blijft hij zich nadrukkelijk profileren als duurzaamheidsdenker binnen de vastgoedsector.
Lees verder