woensdag 8 januari 2020

Sprout: Wanneer je een bekende klant beter niet kan noemen

Wanneer je een bekende klant beter niet kan noemen
Een bekende klant is een buitenkans op pr-gebied. Maar het is merkenrechtelijk en auteursrechtelijk niet altijd verstandig om bekende klanten te noemen, legt Sprout-expert Melissa Moncada Castillo uit.
Lees verder

Het nieuwe normaal: de youngpreneur
Van Musk tot Mol: menig succesvolle ondernemer begon al als tiener het eerste bedrijf. Goed voorbeeld doet volgen; minderjarige ondernemers maken een flinke opmars in ons land, zo blijkt uit KvK-cijfers. 
Lees verder

Sonos maakt oude speakers onbruikbaar, mag dat?
Audiofabrikant Sonos zet (digitaal) ingeruilde speakers in een recycle-, oftewel deurstoppermodus. Een rare manier van werken, vindt ICT-jurist Arnoud Engelfriet. 
Lees verder

Impossible komt met nep-varkensvlees, maar blijft in Europa verboten
Impossible Foods, de Amerikaanse maker van de op planten gebaseerde Impossible Burger, gaat nu ook de markt voor varkensvlees disrupten, met Impossible Pork. De structuur en smaak zijn nauwelijks van echt varkensgehakt te onderscheiden, maar in Europa mogen we het smakelijke nepvlees voorlopig niet eten.
Lees verder

Ja, maar nee: de grootste inbox-frustraties van ondernemers
Komen veel e-mailverzoeken je bekend voor? Mark Vletter (Voys) laat zien hoe hij de meestgestelde vragen beantwoordt van de mensen die zijn inbox vol laten stromen.
Lees verder

Voor dit oranjelegioen van startups is er genoeg te halen in Las Vegas
Het liep dinsdag direct storm bij de Nederlandse startups die deze week op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas staan in het oranje Netherlands Tech Square op de immense beursvloer. Perfect, want hier valt behoorlijk wat te halen aan leads, investeerders en partners.
Lees verder

Eigenaar Appelsientje koopt Healthy People; Nederland telt 2 miljoen ondernemingen
Ondernemersnieuws: Luxe biedt bioscopen uitkomst in strijd tegen Netflix, medewerkers Agio Cigars mogen 10 miljoen verdelen en Elon Musk doet een spannend dansje. 
Lees verder

Thuis geen bad? Deze startup ontwierp een opblaasbaar ligbad
Een first world problem voor de moderne stedeling: menig stadsappartement bevat geen bad. Startup van de Week Tubble van ondernemer Arnoud Kuipers (42) biedt uitkomst met, jawel, een opblaasbaar ligbad. Hij heeft klanten van de Verenigde Staten tot aan ScandinaviĆ«.
Lees verder