maandag 20 januari 2020

Sprout: Verlies maken zó 2019? Toch niet: Amerikaanse matrassenkoning wil beursdebuut met verlies van 92 miljoen

Verlies maken zó 2019? Toch niet: Amerikaanse matrassenkoning wil beursdebuut met verlies van 92 miljoen
Wie dacht dat winst maken – of in ieder geval enigszins de financiën binnen de perken houden – de nieuwe standaard was, heeft de prospectus van Casper Sleep nog niet gelezen. Het bedrijf probeert beleggers te paaien met een verlies van ruim 92 miljoen dollar.
Lees verder

Zo bizar zou online winkelen in het echt zijn
Dat online winkelen het leven een stuk makkelijker maakt, lijkt een inkoppertje. Totdat je een onlinetransactie letterlijk vertaalt naar de fysieke wereld, laat deze sketch van de BBC zien.
Lees verder

Ondernemers boos om nieuw aangiftesysteem; 120 aanmeldingen voor Invest-NL
Ondernemersnieuws: ondernemers boos vanwege kosten nieuw aangiftesysteem, 120 bedrijven melden zich bij Invest-NL en Vegetarische Slager in stroomversnelling na overname.
Lees verder

Kees Koolen: 'Als je cijfers niet kloppen, is álles waar'
Investeren is voor Kees Koolen een 'all-in game'. Bedrijven waar de ex-ceo van Booking.com in investeert, moeten binnen 6 jaar met een factor tien groeien. 'Kun je als ondernemers niet aantonen hoe je dat denkt te bereiken, dan ben ik niet geïnteresseerd.'
Lees verder

5 tips voor het voeren van beoordelingsgesprekken
Een beoordelingsgesprek waar een medewerker gemotiveerd vandaan komt vereist een goed doordachte aanpak. Sprout-expert Fee Naaijkens geeft je 5 tips.
Lees verder

Brand New Day mikt op startups en scaleups voor gezamenlijke groei
Online pensioenbank Brand New Day groeit de laatste jaren fors. Komend jaar wil de voormalige Challenger 50 met zijn bedrijfspensioenen de grootste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland worden. De uitdager van grote verzekeraars ziet veel startups en scaleups zich bij hen aansluiten. 'Ondernemers werken graag met andere ondernemers', merkt Jan Willem Hoitsma, directeur van de PPI.
Lees verder

5 kenmerken van ondernemers met impact
Ondernemen met impact betekent niet alleen zorgen voor het klimaat, maar ook impact maken op je klanten en collega's. Zo zorg je voor een florerende business, legt Arko van Brakel uit in zijn nieuwste vlog.
Lees verder

Het grootste risico voor de economie in 2020? Klimaatverandering, zo blijkt
Klimaatverandering vormt de grootste bedreiging voor de mondiale economie, stellen achthonderd experts wereldwijd. Hoe kan het klimaat de economie schaden? Deze infographic maakt het inzichtelijk.
Lees verder