vrijdag 10 januari 2020

Sprout: Bux gaat in de cryptohandel; Quibi brengt Hollywood naar je mobiel

Bux gaat in de cryptohandel; Quibi brengt Hollywood naar je mobiel
Ondernemersnieuws: Bux neemt cryptobeurs over, Quibi mengt zich in de streaming wars met korte filmpjes voor je mobiel en Pon was al veel langer de baas bij Swapfiets.
Lees verder

Challenger50: hypotheekverstrekker Viisi wil 'de Patagonia van de Zuidas' worden
Hypotheekverstrekker Viisi wil ook sociale impact maken en als B Corp de 'de Patagonia van de Zuidas' worden. 'Als je dingen echt wil veranderen, krijg je heel veel energie.'
Lees verder

'Voorwaarts, mars!' Waarom een ongemakkelijke leerervaring vaak de beste is
Een goede graadmeter bij het selecteren van een event of workshop is of je een (lichte) aarzeling voelt bij het inschrijven, schrijft Sara LIesker. Bijvoorbeeld wanneer je je laat drillen als soldaat.
Lees verder

Beleggingsapp Bux duikt op crypto, 'blockchain zal veel sectoren disrupten'
Wie dacht dat cryptocurrency een stille dood is gestorven, zit er volgens Bux-ondernemer Nick Bortot goed naast. Zijn Amsterdamse bedrijf stapt doelbewust in de cryptohandel met de overname van stadsgenoot Blockport, een handelsplaats voor digitale munten.
Lees verder

Challenger50: hypotheekadviseur Viisi wil 'de Patagonia van de Zuidas' worden
Hypotheekadviseur Viisi wil ook sociale impact maken en als B Corp de 'de Patagonia van de Zuidas' worden. 'Als je dingen echt wil veranderen, krijg je heel veel energie.'
Lees verder

Circulaire startups blijken ambitieuzer dan naar duurzaamheid strevende corporates
De circulaire strategie├źn van circulaire startups zijn ambitieuzer dan die van grote corporates, die ook met duurzaamheid bezig zijn. Startups houden zich vaker bezig met innovatieve duurzaamheid, terwijl corporates vooral het laaghangend fruit plukken.
Lees verder

Cm.com haalt 80 miljoen op met achterdeur-IPO; Omzet Fastned krijgt stroomstoot
Ondernemersnieuws: Cm.com haalt 80 miljoen op met herkansing beursgang, omzet Fastned schiet omhoog en Nederlandse impact-startup gelauwerd door Time Magazine.
Lees verder

Dutch techies in Vegas: Learned.io, Pandora Intelligence en Meatable
Onder het oranje startuplegioen op techbeurs CES zitten volop vertrouwde namen voor Sprout. De broers achter Learned.io zijn klaar voor het grote werk, Pandora Intelligence sloot net een deal met Defensie en Meatable kon zijn bezoek aan de States niet beter hebben getimed.
Lees verder