donderdag 2 januari 2020

Sprout: Amazon schiet Nasdaq naar recordhoogte

Amazon schiet Nasdaq naar recordhoogte
Amazon timet zijn persberichten ultraslim en maakt daardoor een forse koerssprong in de Nasdaq. De technologiebeurs zelf schoot door de 9.000 punten heen. 
Lees verder

Dit kantoorjargon mogen we in 2020 niet meer gebruiken
We zijn gewaarschuwd: deze tien foute kantoortermen moeten we in 2020 collectief weren van de werkvloer. 
Lees verder

Challenger50: deze startup verduurzaamt scholen en sportclubs
Oude scholen, zorginstellingen en sportclubs worden in rap tempo verduurzaamd dankzij startup Slim Opgewekt. Het bedrijf maakt al een jaaromzet van zo'n 12 miljoen euro en staat dit jaar in de Challenger50.
Lees verder

Ruzie bij Amsterdamse startup-incubator; IT-beveiligers hekelen vergoeding losgeld bij gijzelsoftware
Ondernemersnieuws: hommeles bij startup-incubator The Founder Institute, IT-beveiligers boos om vergoeding losgeld voor gijzelsoftware en medewerkers plotseling gesloten ontharingskliniek beklagen zich over directeur. 
Lees verder

Meer opgehaald met crowdfunding, aantal projecten daalt
Crowdfunding dit jaar goed voor 321 miljoen euro aan groeikapitaal, berekende Crowdfundmarkt.nl. Het totale opgehaalde bedrag steeg daarmee met 21 procent vergeleken met 2018, maar het aantal projecten nam dit jaar ieder kwartaal af.
Lees verder

Groei is goed: waarom ik een miljoen euro investeerde in mijn ontwikkeling als ondernemer
Kennis en ervaring liggen voor het oprapen, schrijft Sprout-expert Gerhard te Velde. Hij investeerde de afgelopen 12,5 jaar omgerekend meer dan 1 miljoen euro in zijn ontwikkeling als ondernemer.
Lees verder

Deze 10 verhalen werden in 2019 het beste gelezen op Sprout.nl
Tesla's, steps, caravans en e-bikes: in de lijst van best bekeken verhalen op Sprout.nl staan dit jaar opvallend veel twee- en vierwielers. Deze tien verhalen werden in 2019 het meest gelezen:
Lees verder

Voor het eerst sinds jaren gingen meer bedrijven failliet
Beleefden we in 2019 een recordjaar qua investeringen, helaas viel het jaar in omgekeerde zin ook op: voor het eerst sinds 2013 steeg het aantal faillissementen in Nederland ten opzichte van het jaar daarvoor.
Lees verder