vrijdag 17 januari 2020

Recordjaar voor Nederlandse vastgoedmarkt

Recordjaar voor Nederlandse vastgoedmarkt
Vorig jaar is er voor 20,8 miljard euro belegd in vastgoed. Een record, blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur CBRE.
Lees verder

Advocaat overweegt Staat aansprakelijk te stellen in zaak-Van Laarhoven
De advocaat van Johan van Laarhoven, Gerard Spong, overweegt de Staat en toenmalig verantwoordelijk officier van justitie Lucas van Delft aansprakelijk te stellen voor de Thaise strafzaak tegen de ex-coffeeshophouder.
Lees verder

Investeringsfonds Invest-NL van start
Investeringsfonds Invest-NL gaat vandaag na een hele lange aanloop eindelijk van start. Het fonds is volledig in handen van de staat en richt zich op grote leningen aan veelbelovende bedrijven die op de kapitaalmarkt bot vangen.
Lees verder

Van Laarhoven naar PI Vught
Als Johan van Laarhoven in Nederland is geland, gaat hij in principe meteen door naar de Penitentiaire Inrichting Vught. De ex-coffeeshophouder zat vijf jaar vast in een Thaise cel.
Lees verder

'Europa moet sterker staan tegenover China'
Europa moet een betere China-strategie komen, anders gaan de Chinezen over ons heen lopen. Daarvoor waarschuwt de Europese koepel van ondernemersorganisaties Business Europe.
Lees verder

Blok eist schuldbekentenis Rusland over MH17
Rusland moet het voorbeeld van Iran volgen en de verantwoordelijkheid erkennen voor het neerhalen van MH17. Dat heeft minister Blok van Buitenlandse Zaken gezegd in Londen.
Lees verder

Pluimvee-organisaties eisen ophokplicht
Vier pluimvee-organisaties willen dat er een ophokplicht komt vanwege de vogelgriep. Ze zijn bang dat de griep uit Oost-Europa overslaat naar Nederland. De organisaties roepen minister Schouten op niet langer te wachten en nu al maatregelen te nemen.
Lees verder

Miljoen zonnepanelen werkeloos door krapte stroomnet
Bedrijven of sportclubs die met zonnepanelen hun buurt van stroom willen voorzien, komen van een koude kermis thuis. Met name in het noorden en oosten van het land is de krapte op het stroomnet zo nijpend, dat alleen nog maar panelen voor eigen gebruik kunnen worden geplaatst.
Lees verder

'Verhoog overdrachtsbelasting voor beleggers'
De overheid moet de overdrachtsbelasting verhogen voor investeerders, stellen Rabobank-economen. Dat moet de groei van de huizenprijzen dempen, en daar zouden woningzoekenden van moeten profiteren. De starters en de doorstromers dus. 'Nu willen we dit wel alleen richten op beleggers, en het liefst...
Lees verder

Google grootste in Nederlands basisonderwijs
Vijftig tot zeventig procent van de hard- en software in het basisonderwijs is van Google. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. De techreus had al zeventig procent van de Amerikaanse markt in handen. Nu lijkt Google ook hard op weg om in Nederland de grootste te worden. Onderzoeker...
Lees verder

Agrisector exporteerde in 2019 voor 94 miljard euro
Nederland exporteerde vorig jaar voor het recordbedrag van 94 miljard aan landbouwgoederen. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen universiteit en het Centraal Bureau voor de Statistiek in opdracht van het ministerie van Landbouw. Niet alleen vlees, groente en fruit gaan in grotere hoeveelheden...
Lees verder

VS wil niet dat ASML machines aan China levert
De VS wil niet wil dat de Nederlandse Chipmachinemaker ASML machines aan China gaat leveren. Dat zei de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra in het FD. Het gaat om de EUV-machines, die snellere microprocessoren en geheugenchips maken. Nederland heeft de toestemming aan ASML om deze machines te...
Lees verder