vrijdag 10 januari 2020

Queen Elizabeth roept hoven bijeen voor overleg toekomst Harry en Meghan

Queen Elizabeth roept hoven bijeen voor overleg toekomst Harry en Meghan
Het had zomaar een scène kunnen zijn uit een toekomstig seizoen van The Crown. Queen Elizabeth heeft de vier koninklijke hoven bijeengeroepen om binnen enkele dagen een werkbare situatie te vinden voor prins Harry en Meghan.
Lees verder

Ruim 9.300 incidenten jaarwisseling, bijna 400 meer dan vorig jaar
De politie meldt ruim 9.300 incidenten tijdens de afgelopen jaarwisseling. Dat is bijna 400 meer dan het jaar ervoor. Meer informatie volgt. Wel waren er iets minder aanhoudingen: 309, tegen 300 bij de vorige jaarwisseling.
Lees verder

Flink meer geschillen met aannemers
Het aantal juridische geschillen met aannemers nam in een jaar 18 procent toe, blijkt uit cijfers van juridisch dienstverlener DAS. Dat komt neer op 1.600 klanten met een conflict over een verbouwing of woning.
Lees verder

Spanning stijgt rond overname Just Eat
Wordt het Takeaway of gaat Prosus er met de Britse maaltijdbezorger Just Eat vandoor? Om 14.00 uur weten we het. 'Het zal een close call worden' zegt retaildeskundige Paul Moers. Volgens Bloomberg gaan de aandelen toch richting Takeaway, 'Maar dat zal op het nippertje zijn', zegt Moers.
Lees verder

'WAB dwingt flexwerkers in zzp'er-schap'
Opdrachtgevers vrezen dat de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans veel flexwerkers in de rol van zzp'er dwingt. Dat blijkt uit een inventarisatie van uitzendkoepel ABU onder zijn leden.
Lees verder

Iran: winst voor Trump?
Met de liquidatie van generaal Soleimani en harde sancties dwingt Trump Iran naar de onderhandelingstafel. Dat betoogt Iran-kenner Damon Golriz. Rob en Arend Jan geloven er niets van. Een discussie
Lees verder

Bombrief bij postsorteercentrum Amsterdam
Bij een postsorteercentrum in Amsterdam is een bombrief aangetroffen. Meer informatie volgt.
Lees verder

Sjors Fröhlich krijgt Marconi Oeuvre Award
De Marconi Oeuvre Award is dit jaar voor Sjors Fröhlich. Oud-collega Wilfred Genee verraste het radio-icoon zojuist met het nieuws in de uitzending van The Friday Move op BNR Nieuwsradio.
Lees verder

Phishing-technieken worden steeds beter
Phishing is niet een probleem uit 2015. De technieken worden steeds beter en zelfs Office365-gebruikers zijn niet meer veilig volgens Geerten van Hooff. Wekelijks bespreekt hij in Zakendoen wat hem opvalt op het gebied van tech in het bedrijfsleven.
Lees verder

Amerika legt Iran nieuwe sancties op
De verenigde Staten leggen Iran nieuwe sancties op na de recente raketbeschietingen op Amerikaanse doelen in Irak.
Lees verder

'Acties Trump dwingen Iran tot gesprekken'
Met de liquidatie van generaal Soleimani en harde sancties dwingt Trump Iran naar de onderhandelingstafel. Dat betoogt Iran-kenner Damon Golriz in het BNR-programma Boekestijn en De Wijk.
Lees verder

SP wil debat voor meer informatie escalatie Iran
Tweede Kamerlid van de SP Sadet Karabulut is het niet eens met het begrip wat de ministers tonen voor het liquideren van de Iraanse generaal Soleimani. Ze heeft een debat aangevraagd in de Tweede Kamer. Dat zegt de buitenlandwoordvoerder van de SP in gesprek met Wilfred Genee en...
Lees verder