maandag 6 januari 2020

Oostwegel Collection gaat ook huizen verhuren

Oostwegel Collection gaat ook huizen verhuren
De Zuid-Limburgse hotelgroep Oostwegel Collection gaat nu ook huizen verhuren, zegt algemeen directeur Camille Oostwegel junior. Het nieuwe concept heet Villas & Residences, de verhuur van luxe woonhuizen zonder hotelservices. 'Een soort short stay', zegt Oostwegel in BNR Zakendoen.
Lees verder

Forens: meer asfalt en rekeningrijden géén oplossing fileprobleem
Forenzen zien het verbeteren van het openbaar vervoer als dé oplossing om de fileproblematiek aan te pakken. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau MWM2 in opdracht van BNR. Meer asfalt en rekeningrijden zijn voor de forenzen niet de oplossing voor de files.
Lees verder

Conflict VS-Iran escaleert verder
Als het aan het Iraakse parlement ligt vertrekken alle buitenlandse militairen uit het land. Ondertussen is het nog wachten op de wraakactie van Iran tegen de VS en zijn bondgenoten. Ondertussen trekt Iran zich nog verder terug uit het atoomakkoord.
Lees verder

Groei alcoholvrij bier levert de brouwer flinke marges op
Alcoholvrij bier is aan een zeer sterke opmars bezig. Nu blijkt dat millennials en de generatie-Z minder alcohol drinken, groeit het assortiment beter smakende non- of laag-alcoholische bieren. Met een hoge winstmarge als bonus.
Lees verder

'Maatregelen Google raken Nederlandse politiek nauwelijks'
Google maakt het vanaf vandaag een stukje moeilijker voor politieke partijen om potentiële kiezers te bereiken. De zoekmachine gaat strenger kijken naar campagnes die gericht zijn op hele specifieke doelgroepen. Dat zal zeker in de VS een flinke impact hebben.
Lees verder

'Ghosn doet woensdag boekje open over situatie'
Japan gaat de de controles voor vertrekkende vluchten opvoeren in verband met de ontsnapping van oud-Nissan-topman Carlos Ghosn. Minister van Justitie Masako Mori gaat daarnaast de voorwaarden aanscherpen waaronder mensen op borgtocht vrij kunnen komen.
Lees verder

Weinstein positioneert zich als slachtoffer
Het is al meer dan twee jaar geleden dat er een spraakmakend artikel in de New York Times verscheen over het seksuele wangedrag van Harvey Weinstein. Het was het begin van de #Metoo-beweging. En vandaag begint de langverwachte rechtszaak tegen de gevallen filmproducent.
Lees verder

Nieuwe veiligheidsrisico's Boeing 737 MAX
Bij de Boeing 737 MAX is mogelijk een nieuw probleem is ontdekt. Er zouden dingen mis zijn met de bedrading in de staart van het vliegtuig. Eerder werd al duidelijk dat de software van het vliegtuig niet klopte.
Lees verder

ASML loopt mogelijk 150 miljoen mis door druk VS
Het kabinet is bezweken voor Amerikaanse druk door chipmachinefabrikant ASML geen exportvergunning te geven, meldt persbureau Reuters. Daardoor loopt het Brabantse bedrijf mogelijk een Chinese order van 150 miljoen dollar mis. Hoog tijd om steun te zoeken bij andere Europese landen, zegt Frans-Paul...
Lees verder

Hoekstra zit webwinkels achter de vodden over betalingsachterstanden
Het aantal mensen dat online op de pof koopt en een betalingsachterstand heeft, is volgens minister Wopke Hoekstra onacceptabel hoog. Hij zegt in de Telegraaf dat webwinkels binnen een jaar orde op zaken moeten stellen, anders volgen maatregelen.
Lees verder

Goud en andere metalen duurder door crisis in Midden-Oosten
Goud, palladium en platinum worden in rap tempo duurder. Beleggers stappen uit aandelen en switchen naar edelmetalen en obligaties.
Lees verder

'China en Rusland gaan zich met conflict VS-Iran bemoeien'
China en Rusland gaan zich binnenkort bemoeien met het conflict tussen de VS en Iran. Dit zegt zowel voormalig VVD-Kamerlid en directeur Politieke Zaken Han ten Broeke van het Haags Centrum voor Strategische Studies als BNR-buitenlandcommentator Bernard Hammelburg.
Lees verder