woensdag 15 januari 2020

Nog één nachtje slapen voor Windows 7

Nog één nachtje slapen voor Windows 7
De een na laatste dag waarop je Windows 7 kan gebruiken is ingegaan. De ondersteuning stopt morgen dus mocht je nog niet nagedacht hebben over wat je nu gaat doen met je computer, dan is het nu hoog tijd het alsnog te doen.
Lees verder

Zo leeft je SSD of HDD het langst in Linux
Zware belasting of hoge temperaturen verkorten de levensduur van het opslagmedium van je pc. Maar dat hoeft niet. In dit artikel kijken we naar hoe je je schijf gezond houdt onder Linux.
Lees verder

5 vragen om te zien of Chrome OS iets voor jou is
Nu Windows 7 aan z'n einde komt is het tijd om te kijken naar een ander besturingssysteem. We hebben al gekeken naar het upgraden naar Windows 10, Linux en zelfs eventjes macOS, maar er is nog niks gezegd over Google's besturingssysteem Chrome OS. Chromebooks zijn niet zoals normale laptops en daarom ook niet voor iedereen geschikt. Ze bieden voor- en nadelen, maar hoe bepaal je of de goedkopere apparaten iets voor jou zijn? Wij vertellen het je.
Lees verder

De laatste dag van Windows 7 is aangebroken
Dit is de allerlaatste dag dat Windows 7 ondersteund wordt. Het is hoog tijd om te upgraden naar Windows 10 of te switchen naar een ander besturingssysteem.
Lees verder

Zo voorkom je fouten in je harde schijf of SSD in Windows
Problemen met de harde schijf of SSD in je Windows-pc zijn vaak te wijten aan beschadigde bestanden. Windows heeft tools ingebouwd om dit soort problemen te verhelpen. We laten je zien hoe.
Lees verder

Groot gevaarlijk gat in Windows 10
Een groot gat in Windows 10 zorgt ervoor dat malware wel heel gemakkelijk kan binnenkomen op je pc. Het is dan ook belangrijk je pc zo snel mogelijk bij te werken.
Lees verder

Canonical lokt Windows 7-gebruikers naar Ubuntu
Windows 7 wordt niet langer ondersteund en verschillende organisaties doen hun best om gebruikers te laten switchen van Microsoft's besturingssysteem naar iets anders. Canonical, de organisatie achter Ubuntu, doet ook mee.
Lees verder

Vanaf vandaag kan je aan de slag met Microsoft's nieuwe browser
Windows 7 is niet het enige dat Microsoft deze week met pensioen stuurt, ook webbrowser, Edge, moet het veld ruimen. Vanaf vandaag kan elke Windows 10-gebruiker aan de slag met de nieuwe, op Chromium gebaseerde Edge.
Lees verder

Zo repareer je het grote gevaarlijke Windows 10-gat
Een gevaarlijk Windows 10-gat moet met spoed worden gepatcht. Dat gaat niet altijd even vlot als je de automatische update afwacht en in dit artikel laten we zien hoe je de installatie van deze specifieke patch afdwingt.
Lees verder