woensdag 22 januari 2020

Nieuwe topman voor mobiele divisie Samsung

Nieuwe topman voor mobiele divisie Samsung
Samsung heeft Roh Tae-moon aangetrokken als de nieuwe topman van de mobiele divisie. Hij vervangt DJ Koh.
Lees verder

4,2 miljoen streamluisteraars voor zenders Talpa
Het digitale bereik van alle Talpa Network radiostations is gestegen met 17 procent naar 4,2 miljoen streamluisteraars gemiddeld per maand. Er werden 'memberrecords' verbroken met stations acties, zo laat het mediabedrijf weten.
Lees verder

HvA-lector Somaya Ben Allouch pleit voor mensgerichte aanpak in digitale technologie
Door de toenemende digitalisering van de maatschappij wordt de rol van digitale technologie bij vernieuwingen steeds belangrijker. Lector Digital Life Somaya Ben Allouch van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) pleit derhalve voor meer aandacht voor digitale technologie vanuit een mensgerichte ontwerpaanpak, specifiek op het gebied van gezondheid en welzijn.
Lees verder

ACM: telecomaanbieders moeten bij roaming dezelfde voorwaarden hanteren als thuis
Telecomaanbieders moeten klanten bij gebruik van mobiele diensten binnen de EU diensten aanbieden onder dezelfde voorwaarden als thuis. Volgens het principe 'roam like at home' moeten ze bijvoorbeeld 4G bieden op plekken waar dat mogelijk is. Dat gebeurt op dit moment niet altijd. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft telecomaanbieders vier weken de tijd om ervoor te zorgen dat ze zich voortaan aan de regels houden.
Lees verder

Frits Schuring weg bij SAN
Frits Schuring zal zijn functie neerleggen als directeur van SAN.Na ruim 15 jaar werkzaam te zijn geweest bij de Stichting Adverteerdersjury Nederland zal hij per juni 2021 stoppen.
Lees verder

Netflix verwacht minder groei
Netflix had in het vierde kwartaal meer betalende abonnees dan verwacht, maar de vooruitzichten voor de toekomst vallen tegen. Er kwamen wereldwijd 8,7 miljoen nieuwe abonnees bij, waarmee het totaal op 167 miljoen komt. Voor het komende kwartaal verwacht Netflix niet meer dan 7 miljoen nieuwe abonnees, 27 procent minder dan een jaar geleden.
Lees verder

Ambitieus actieplan Techleap gepresenteerd
Techleap.nl, voorheen StartupDelta, heeft dinsdag in het Louwman museum in Den Haag een ambitieus plan voor de komende jaren gepresenteerd. Zo moet het aantal internationaal succesvolle scaleups in 2023 met 15 procent zijn gestegen en moet het aantal lastig in te vullen softwarevacatures (nu zo'n 12.000) in 2023 met een kwart zijn teruggelopen.
Lees verder

Helft Duits e-commerce via marktplaatsen
Duitsland blijft bij uitstek een land waar de consument primair via marktplaatsen koopt en daarna pas bij multichannel retailers en pure players.
Lees verder

Lekker liggend werken
Wie wil er niet liggend zijn werk doen? Voor wie rugklachten heeft is het Altwork Station wel zo handig, maar het is zeker niet alleen een oplossing voor medische klachten. Ergonomisch zijn er evenzeer voordelen.
Lees verder