dinsdag 28 januari 2020

Nieuwe bestuursleden Verenigde Internet Exploitanten

Nieuwe bestuursleden Verenigde Internet Exploitanten
De Verenigde Internet Exploitanten (VINEX), waar online bereiksonderzoek NOBO onder valt, heeft sinds kort een nieuw bestuur.
Lees verder

Pim van der Feltz weg bij Google Nederland
Na bijna 12 jaar Google Nederland te hebben geleid, heeft Pim van der Feltz (56) besloten af te treden als directeur Google Nederland en nieuwe carrièremogelijkheden te verkennen. Hij blijft aan als directeur tot 1 mei en Google begint nu een proces om zijn opvolger te vinden.
Lees verder

Transavia investeert in online reisgids GoHere
Transavia Ventures investeert een kwart miljoen euro in online reisgids GoHere. De luchtvaartmaatschappij is inmiddels ook zelf een pilot gestart met de Transavia Tips app, een eigen versie van de GoHere app voor de Transavia Passagiers.
Lees verder

Resultatenpagina Google toch onder de loep
Het zichtbare verschil tussen organische en betaalde zoekresultaten bij Google is mogelijk te klein geworden. Gebruikers hebben in elk geval duidelijk hoorbare kritiek. De zoekmachine gaat kijken wat daar te doen is.
Lees verder

Miljoeneninvestering voor Nederlands taxibedrijf Get-E
Technologiebedrijf Get-E uit Hoofddorp trekt 2,25 miljoen euro extern kapitaal aan. Investeerder is Axivate Capital uit Amsterdam.
Lees verder

SimplyMile, Djinny, SUEZ en PostNL starten met groene stadsdistributie in Den Haag
Vorige week opende de minister van Binnenlandse Zaken Raymond Knops samen met wethouder Liesbeth van Tongeren en diverse deelnemende partijen feestelijk een nieuwe logistieke hub in Den Haag. Vanuit deze stadshub worden PostNL zendingen die de stad in- en uitgaan gecombineerd.
Lees verder

'Explosieve groei QR donaties aan de collectant'
Het aantal QR-betalingen aan goede doelen is volgens de Stichting Collecteplan verdrievoudigd.
Lees verder

'Social influencers schetsen een zorgwekkend positief beeld van alcohol'
Social influencers die populair zijn onder jongeren, blijken veel en positief over alcohol te praten. Ook is vaak niet duidelijk wanneer het om reclame voor grote alcoholmerken gaat. Dit is de conclusie van onderzoek naar hoe influencers op social media over alcohol communiceren door de Universiteit van Amsterdam.
Lees verder

Philips stoot huishoudelijke apparaten af
Philips wil af van zijn huishoudelijke apparaten, zoals stofzuigers, de Automatic Coffee Machine en de Airfryer. Het onderdeel is goed voor 2,3 miljard euro aan omzet in 2019, maar behoort niet langer tot de kerntaken.
Lees verder