woensdag 15 januari 2020

Keurmerk voor doneerplatforms op komst

Keurmerk voor doneerplatforms op komst
Nederland Filantropieland werkt aan de ontwikkeling van een keurmerk voor doneerplatforms. Doneerfonds.nl haalde gisteren een donatie-actie voor de nabestaanden van het bakfietsdrama in Bussum van de site. De inzameling werd vermoedelijk misbruikt door kwaadwillenden om mensen op te lichten.
Lees verder

Amsterdam neemt schulden jongeren over
De gemeente Amsterdam neemt schulden van jongeren over en zet die om in een lening. Die lening moet naar draagkracht worden terugbetaald. Schulden tot 750 euro kunnen zelfs worden kwijtgescholden.
Lees verder

Brussel presenteert plannen voor financiering Green Deal
Waar moeten de honderden miljarden euro's vandaan komen om Europa klimaatneutraal te maken? Op die vraag gaat de Europese Commissie vandaag antwoord geven.
Lees verder

VVD en CDA ook voor verbod knalvuurwerk en pijlen
Ook de VVD en het CDA zijn om. Beide partijen zijn nu voor een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Daardoor is er een meerderheid in de Tweede Kamer die voor een landelijk verbod is.
Lees verder

KPN houdt XS4ALL toch in leven
Telecombedrijf KPN laat XS4ALL als merk toch voortbestaan. In december bepaalde de Ondernemingskamer nog dat KPN XS4ALL mag opheffen, maar dat is nu niet meer aan de orde.
Lees verder

Hoekstra pakt belastingontwijking via trustkantoren aan
Belastingontwijking via trustkantoren is verleden tijd, als het aan minister Hoekstra ligt. Er komt een verbod op het doorsluizen van geld - zoals dividend en royalty's - via een zogenoemd doorstroomvennootschap, schrijft hij aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Russen hacken ex-werkgever zoon Biden
Russische staatshackers hebben een aanval uitgevoerd op een Oekraïens bedrijf waar een zoon van de Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Joe Biden werkte. De hackers zouden hebben geprobeerd om e-mails te stelen, meldt de Amerikaanse cyberbeveiliger Area 1 Security.
Lees verder

KNVB verruilt navelstaren voor internationale blik
De KNVB heeft de afgelopen jaren te veel aan navelstaren gedaan en daardoor eigenlijk alleen maar oog gehad voor de eigen problemen. Het EK voetbal komende zomer moet het startsein worden om aan dat navelstaren een einde te maken. De voetbalbond wil zich internationaal profileren, zegt...
Lees verder

Medicijnen op maat door DNA-test
Apothekers kunnen steeds meer geneesmiddelen op maat aanbieden dankzij een DNA-test. Met zo'n test kan veel beter worden bepaald welk medicijn werkt en in welke dosering.
Lees verder

Eén biljoen euro moet Europa groen maken
Hoe moeten de grote klimaatambities van de Europese Green Deal betaald worden? De Europese Unie is eruit. Eurocommissarissen Frans Timmermans en zijn Letse collega Dombrovskis presenteerden de plannen in het Europese Parlement.
Lees verder

'Groei luchtvaart alleen bij afname stikstof'
De luchtvaart in Nederland kan alleen groeien als de stikstofuitstoot door de sector afneemt. Dat adviseert een commissie onder leiding van VVD-coryfee Johan Remkes. De gewenste groei van Schiphol en het openen van Lelystad Airport zouden dan ook alleen mogelijk zijn als de luchtvaart in zijn...
Lees verder

'Overheidsbeleid maakt werk onzekerder'
Dat werk in Nederland onzekerder is dan in andere landen, is een rechtstreeks gevolg van regeringsbeleid. Ten onrechte wordt naar de opkomst van technologie en globalisering gewezen, zegt de Raad voor Regeringsbeleid in een rapport over de arbeidsmarkt.
Lees verder